Buna seara
Un expert judiciar a facut o expertiza incorecta si cu multe greseli. Am depus obiectiuni imporiva greselilor dar judecatoria nu a luat in considerare. Prejudiciul este peste 30.000 lei, care consta din greseli matematice, includerea unor bunuri inexistente etc.
Intrebarea mea este: se poate reclama undeva impotriva expertului, care a facut aceasta prejudiciu prin lucrarea sa?
Multumesc anticipat.
Ati putea cere o contraexpertiza. Este putin probabil ca instanta nu a admis obiectiunile dvs.la expertiza efectuata, daca acestea au fost pertinente si formulate punctual . Expertul ar fi avut obligatia de a raspunde obiectiunilor formulate.
puteti solicita o contraexpertiza. Este posibil ca obiectiunile sa nu fie primite ca urmare a tardivitatii formularii acestora. In cazul in care este vorba despre un calcul matematic, puteti demonstra dvs rezultatul operatiunilor. Expertiza, ca si orice alta proba se coroboreaza cu toate piesele dosarului. In cazul in care apreciati ca expertul a dat dovada de rea credinta, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia!
Da, expertul a raspuns la obiectiuni, dar in asa fel ca in expertiza au ramas greselile, la unele puncte a recunoscut greseala, dar in raspuns a scris ca tot nu ma afecteaza cu nimic. Dupa raspuns am solicitat o supraexpertiza, care nu a fost admis.
Multumesc.
Cred ca obiectiunile formulate nu au fost temeinic argumentate si din aceasta cauza nu au fost convingatoare. Daca formularea obiectiunilor ar fi convins instanta ca expertiza este incorecta sunt convins ca aceasta ar fi dispus refacerea expertizei de catre acelas expert. Ar fi fost bine ca obiectiunile sa fie formulate de catre un expert judiciar din respectiva specialitate.
Multumesc pentru raspuns.
Trebuie sa precizez ca am avut consilier expert, la propunerile sale avocatul meu a formulat obiectiune, nu eu am formulat. Obiectiunea formulata de avocat a fost respinsa de judecatorie.
In aceasta cauza mai pot sa fac ceva?
Multumesc
Alte discuții în legătură
Expertiza tehnica
elena.popa
ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)