avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal - Parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal - Parte vatamata

In cazul in care politia ancheteaza o fapta si reiese ca e vb de o talharie (acest lucru reiese in urma declaratiilor), dosarul este inaintat la parchet (pentru ca este caz penal) - partea vatamata ce actiuni trebuie sa intreprinda? Nu e normal sa fie anutata de parchet in legatura cu dosarul ? Avocatul se autosesizeaza din oficiu ?

In cazul de fata partea vatamata nu a fost contactata. Ce masuri trebuiesc luate?(dosar din iunie 2006) Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2007
mrbilly, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 12:29, 22 Martie 2007
Faceti o cerere in care va constituiti parte civila si scrieti acolo ce cereti: atata daune morale, atata daune materiale.
Si o depuneti la Parchet la dosar.
Sau, asteptati prima zi de judecata in instanta si depuneti acolo cererea.
Pai dosarul este la parchet din iunie 2006. Asa de mult dureaza sa fie contactata partea vatamata ? Ce sanse sunt ca partea vatamata sa castige procesul ? Ca in ziua de azi nimic nu mai e sigur ...
In urma procesului dvs.primiti (sau nu) pe latura civila despagubiri.



Pai dosarul este la parchet din iunie 2006. Asa de mult dureaza sa fie contactata partea vatamata ? Ce sanse sunt ca partea vatamata sa castige procesul ? Ca in ziua de azi nimic nu mai e sigur ...

da' daca esti asa nelinistit, de ce nu te duci in audienta la procurorul de caz...sau la procurorul de serviciu...
sau poti trimite o adresa prin care ceri sa fii informat in ce stadiu se afla cercetarile in dosarul x, in care tu ai calitate de parte vatamata..
6 luni nu-i un termen asa mare...la ce volum de lucru este la Parchet.
Sunt sanse ca procesul sa fie pierdut de partea vatamata? Si apoi ea la randul ei (partea vatamata) sa fie data in judecata de catre talhari si sa i se ceara daune morale ?

Alte discuții în legătură

Talharie arlequin85 arlequin85 buna ziua intrucat nu am vreo experienta in drept, as vrea sa va prezint cazul meu si a va pune cateva intrebari. In seara de sambata spre duminica eram ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei lorand95 lorand95 Am facut o plangere impotriva ordonantei date de procuror la Tribunal in luna Mai pentru netrimitere in judecata si aplicare unei amenzi administrative, iar in ... (vezi toată discuția)
Cerere - parte civila vatamata - limite ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm din suflet să ne ajutați cu un sfat: poate cineva care utilizeaza aceasta sectiune ne poate ajuta Într-un proces ... (vezi toată discuția)