avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia sa pastreze numele dupa divort sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia sa pastreze numele dupa divort sau nu?

Eu si sotia mea am hotarat sa divortam si urmeaza sa avem prima infatisare de divort in aprilie.(actiune introdusa de ea din culpa comuna).

Ne-am pus de acord in privinta tuturor aspectelor: pensie alimentara pt copil,impartirea apartamentului,dreptul meu de vizita al copilului. Nu am reusit insa sa ajungem la un numitor comun in ceea ce priveste numele ( sotia dorind sa pastreze numele meu,sa il aiba acelasi nume ca si copilul.)

Intrebarile mele sunt:

1.Daca eu nu sunt de acord, sotia mea poate pastra numele meu doar pe motiv ca vrea sa se numeasca la fel cu copilul?( alta justificare nu ar putea aduce in instanta)

2. Eu voi vrea sa ma recasatoresc in viitor. Ma va afecta pe viitor cu ceva faptul ca ea a ramas cu numele meu?

3. Daca instanata decide prin hotarare definitiva ca ea sa revina la numele avut anterior casatoriei, mai exista vreo posibilitate ca ea sa treaca la numele meu pe viitor?

Stiu ca daca ii las numele acum, nu mai pot sa fac nimic pe viitor. Si, pt ca vreau sa ma recasatoresc la un moment dat si sa am o alta familie, am dubii in a o lasa pe fosta mea sotie sa aiba numele meu.

Va rog sa imi dati niste sfaturi. Poate stiti cazuri concrete.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2007
Cosmin_T, utilizator
Da, e un punct de vedere... pe care daca-l insufli si copiilor tai veti fi foarte fericiti...
Eu cred insa ca nimeni nu poate sti ce e mai bine pentru tine decat tu insuti, exceptiile fiind foarte rare si duse la extrem... Mie mi-ar placea sa-mi spuna pustii ca ei tin la intimitatea lor si sa nu le intru in camera, la fel si what's up, dude?, ori mom? ori oldie? :))... Eu am alta parere (nu e musai mai buna ca a ta, dar de dragul off-topicului :) ), eu cred ca nu e important daca-mi place mie sau nu sa-mi vad pruncul prin reviste, pe garduri sau in limuzine, cred ca e viata lui si e important daca e el fericit... hmm, ceva de genu' gandesc.
Oricum, sunt curioasa daca cel care a initiat topicul va reveni si pe aici cu decizia lui... sau ne-a uitat?
o lasam asa, eu voi fi o mama mai....autoritara, desi tot in blugi, cu trei gauri in urechi, adidasi puma-ferrari rosii la birou, castile in urechi, ca si ei:D, tu - o mama mai aproape de cea exemplara, confidenta si amica lor de traznai:)
IN MOD SIGUR NU VOI FI EXEMPLARA!!! X-( E cam plictisitor, nu crezi?

Oricum, o lasam cum vrei tu!! :">
exemplara in sensul 2007, nu 1981:D
Esti prea buna... mersi :D
Sa revenim la topicuri???

Alte discuții în legătură

Amanta si copiii mei ADANNA ADANNA Am mai pus intrebarea asta, deci...sper sa nu plictisesc.... Ce impact va avea asupra fetitei mele faptul ca va vedea o alta femeie langa tatal ei?...(noi ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristinaioana cristinaioana buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!! am primit o citatie prin care ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii amoria amoria As dori sa aflu daca tatal copilului poate obliga mama , in instanta, sa treaca copilul pe numele lui. Mai pe larg, situatia este urmatoarea: in urma unei ... (vezi toată discuția)