Puteti solicita, insa termenele se acorda in functie de volumul de lucru al instantei ....
In caz de refuz al cererii, atunci introduceti o noua actiune prin care solicitati anularea deciziei de concediere.....numai ca termenul de contestare este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei.
Am inteles,referitor la termene.
Da stiu ca se contesta decizia in termen de 30 zile,doar ca eu astazi am vazut prima data decizia,desi ea este emisa pe 26.01.2010 si doresc contestarea deoarece nu este intocmita corect,conf.art.74 CM.Adica nu mentioneaza durata preavizului si nici termenul in care poate fi contestata(ce ma intereseaza pe mine)
De ce spun asta,deoarece in intampinare,paratul a solicitat respingerea cererii mele,deoarece nu am contestat decizia de concediere!?
Multumesc frumos!
Va puteti apara ca nu vi s-a comunicat decizia de concediere .... si apoi la termenul din data de 31.05.2010 aveti posibilitatea de a solicita instantei acordarea unui nou termen pentru modificarea cererii, in sensul aratat mai sus.
Neplata unor drepturi salariale nu are nicio tangenta cu contestarea sau necontestarea deciziei de concediere.
Exact,tocmai de aceea nu am inteles pe ce baza isi intemeiaza cererea de respingere a cererii mele ca fiind neintemeiata.Dar asa am avut ocazia sa am decizia de concediere si sa constat ca este incorect intocmita.
MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU AJUTOR,O SEARA BUNA!
Buna ziua din nou,
Mai am totusi o nelamurire,de ca sa solicit eu in instanta anularea,instanta nu observa,la citirea intampinarii ca decizia nu este intocmita in forma ei legala?
Daca se dovedesc afirmatiile mele,ca nu mi-a fost comunicata decizia de concediere,mai ales ca este incompleta(conf.art74 CM),nu se aplica art.75.cm,care spune ca decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei?
Daca nu s-a comunicat,nu este nula?
Plus ca se poate dovedi ca eu eram in CO,cand decizia a fost emisa,26.01.2010,Co am avut pana pe 29.01.2010,iar preavizul,in acest caz,unde este?Decizia nu se comunica la sfarsitul preavizului?La 1.02.2010,mie mi s-a incheiat cartea de munca cu art 65,iar la sf.lui februarie mi-a fost inmanata,fara alte explicatii,abia apoi am aflat ce trebuia facut si am actionat in consecinta.
Asadar,mai trebuie sa fac o modificare a cererii de chemare in judecata avand in vedere aceste aspecte?
multumesc mult si m-as bucura daca ar raspunde cineva care sa ma lamureasca,definitiv!:)
O zi buna tuturor!