vio_rogojan a scris:
@ legally De acord cu dvs stimata doamna , in ce priveste fapta soferului .
Insa sunt rezervat in privinta incredintatorului , deoarece copia xerox nu este un act autentic , deci nu i-a inmanat un act autentic . Daca i-ar fi incredintat permisul in original , atunci situatia era de alta natura , raspundea si incredintatorul ptr fals privind identitatea . Eu cel putin asa vad , ptr ca intr-adevar permisul atesta atat o calitate cat si cateva elemente particulare in identificarea persoanei .
Insa din moment ce era doar o copie xerox , ceea ce nu este actul original ( sau daca era xerox sa fi fost legalizata si conforma cu originalul ) , eu nu vad ca savarsita infractiunea de catre incredintator ci doar de catre sofer . Daca incredintatorul era de fata cu soferul cand s-au furnizat datele , atunci da , si incredintatorul savarsea in forma coautoratului infractiunea de fals privind identitatea . In situatia de fata , ar fi prea putine argumente care sa duca la retinerea in sarcina incredintatorului infractiunea de fals privind identitatea .
Cu tot respectul,am sa il contrazic pe prietenul meu,distinsul dn.Rogojan,din nou:
Atata timp cat avem numai o relatare a unui user care afirma ca acea copie a fost folosita de catre prietenul proprietarului,este clara si intentia acestuia de a-si ascunde reala identitate,el trecand,din neglijenta politistilor care l-au verificat,de controlul acestora. Actiunea incredintatorului care cunostea realitatea a fost tocmai de a contribui in mod efectiv la ascunderea identitatii celui care conducea fara drept,de a-l scapa pe acesta de eventualele consecinte juridice ale faptelor sale.