avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un minor

Buna ziua.Familia noastra are patru membrii:mama,tata,un baiat de 16 ani si eu de 21.Tata este un alcoolic.Am uitat vremea in care avea rolul de tata si nu de cel care vine acasa si terorizeaza familia.Mama vrea sa bage divort,si nu numai ea este de accord ci si noi,copiii,suntem satuli amandoi.Bunuri in comun-un apartament de 3 camere.Ceea ce ma intereseaza ,in cazul unui divort,daca valoarea apartamentului se imparte in mod egal de 50% .Partea cu care ramane copilul nu va lua o suma mai mare?Teama mea este ca tata va pleca cu jumatate,deci singur,iar mama care il are pe fratele meu cu aceeasi suma si nu cred ca se vor descurca in cumpararea unui alt apartament.As vrea sa mai stiu in legatura cu un avocat....ma sperie onorariu care il percepe.Tin sa zic ca nu avem o situatie materiala foarte buna.Tata a lucrat in strainatate o perioada iar acum e acasa in somaj.Eu sunt in strainatate iar in somaj.Numai mama lucreaza iar salariul este minim.Va rog daca se poate da-ti-mi o mana de ajutor caci cu toate ca m-am uitat la discutii de genul,fiecare are o situatie aparte si nu stim la ce sa ne asteptam.
Partile pot introduce actiune de partaj si pot solicita instantei de judecata sa ia act de intelegerea intervenita intre ei (tranzactia) chiar la primul termen de judecata. Nu inteleg de ce pare absurda o astfel de ipoteza....
Nu am spus ca este absurda, doar ca restituirea integrala a taxelor de timbru achitate pentru partaj este posibila daca tranzactia intervine nu pana la primul termen de judecata, ci pana la prima zi de infatisare. ;)
Intr-adevar, este vorba despre prima zi de infatisare, si nu primul termen de judecata (am facut precizarea in primul mesaj) - deci prima zi cand partile au fost legal citate, nu prima zi cand partile, legal citate, pot pune si concluzii pe fondul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Divort danut2005 danut2005 Buna...am 48 ani, sunt casatorit de 20 ani, am trei copii(21, 18 si 12 ani), dar de 6 ani suntem tot in certuri, pentru ca sotia m-a neglijat am fost la alta ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord camelia mitroi camelia mitroi Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cum se procedeaza in cazul unui divort in care ambii soti sunt de acord cu acesta. Ce acte trebuie semnate, cum se acorda ... (vezi toată discuția)