avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere pt sotie si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere pt sotie si partaj

sotia pensionata pe caz de boala dar nu definitiv, face comisie in fiecare vara,poate cere pensie de intretinere dupa divort? cat timp i se va acorda , daca da si cat din venitul fostului sot? care e oricum in somaj! Partajul nu e facut. Care ar fi cea mai simpla metoda si mai ieftina pt a face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: nitu ioana , utilizator 18:22, 21 Mai 2010
Taxele de timbru se achita in functie de valoare bunurilor de impartit. Va trebui sa le evaluati dvs. provizoriu si sa timbrati cu 3%. Ulterior instanta de judecata va va restitui aceasta taxa (daca incheiati tranzactia) sau va va pune in vedere cu cat s-o completati.
Succes.
presupun ca nu putem evalua noi la o oarecare suma bunurile ce le avem de impartit! cred ca exista totusi o grila de evaluare undeva ( e vb despre un apartament si un teren) si oare chiar se mai poate recupara suma de la stat......odata depusa? si daca da in cat timp?
sunt in somaj,mai am cateva luni plata a somajului,legea ma obiliga sa mai platesc, neavand venit constant,pensie de intretinere pt fosta sotie si pensie de intretinere pt copilul care este student la zi?
partaj prin instanta este cel mai eftin
sotul datoreaza pensie sotiei numai daca este el de vina de infirmitatea suferita.
deci doar daca sotul i-a cauzat bolile pt care nu poate munci si este pensionata medical,doar asa poate sa-l actioneze in instanta pt plata pensiei de intretinere? inca o intrebare- deci ca sa se faca partajul in instanta, unde este cel mai ieftin,trebuie oricum depusa taxa de 3% urmand ca ulterior daca exista intelegere sa se recupereze taxa integral? asta nu inteleg: taxa o depun oricum?

Alte discuții în legătură

Partaj in cazul unui divort ContSters256771 ContSters256771 Ma puteti ajuta si pe mine sa identific o modalitate cat mai economica de a face partaj in urma unui divort? Nu doresc sa platesc statului vreun impozit pt ... (vezi toată discuția)
Partaj matza00 matza00 ce acte-ti trebuiesc pt partaj in cazul in care inca de la prima infatisare exista intelegerea si tranzactia redactate?putem termina de la prima infatisare ... (vezi toată discuția)
Contract sorraine sorraine buna ziua.sunt divortata si nu am facut partaj.acum fostul meu sot imi spune ca daca ii dau o anumita suma de bani imi da partea lui de apartament.intrebarea ... (vezi toată discuția)