avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

ce acte-ti trebuiesc pt partaj in cazul in care inca de la prima infatisare exista intelegerea si tranzactia redactate?putem termina de la prima infatisare daca exista toate aceste acte? taxa pt o actiune de partaj e 19 lei cat scrie in legea 146 art3 lit.c?
Cel mai recent răspuns: GEORGE PASARICA , utilizator 22:55, 11 Mai 2010
mda.......scuze......nu mi-am dat seama
e vb despre un partaj al bunurilor dobandite in timpul casatoriei..........as vrea sa depun actiunea de partaj si nu stiu la ce taxe sa ma astept si nici de unde le pot afla fiindca ar trebui facut, bani nu prea am, si nu stiu cum sa fac!
=D>
atunci raman valabile taxele mentionate mai sus.
Daca va intelegeti cu fostul sot, puteti trece o9 valoare mai mica, pentru a plati, evident, taxe mai mici.
Taxele se calculeaza la valoarea bunurilor: 3%
si totusi, mi s-a spus ca in ceea ce priveste partajul , intelegerea e aceea care -i scuteste pe cei impricinati de plata taxelor ( in special a celei judiciare de timbru, care reprezinta 3% din valoarea masei de impartit ).
Tranzactia (prezentata la prima zi de infatisare) ma scuteste de plata taxei, sau , daca e deja achitata, va permite restituirea acesteia.

( invoiala intervenite pe parcursul procesului va da posibilitaea da a recupera numai suma injumatatita a taxei judiciare de timbru).
Instanta, luand act de intelegerea partilor, va pronunta o hotarare de expedient.

asa e sau nu e asa, ca asta nu inteleg! iar ce am scris mai sus e spusa de un avocat!
In cazul in care tranzactia are loc la primul termen de judecata, taxa de timbru se restituie in intregime.

Daca tranzactia intervine la un alt termen, atunci se va restitui doar jumatate.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pt sotie si partaj nitu ioana nitu ioana sotia pensionata pe caz de boala dar nu definitiv, face comisie in fiecare vara,poate cere pensie de intretinere dupa divort? cat timp i se va acorda , daca da ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile (terenuri si o casa) prin hotarare judecatoreasca dromaderu0105 dromaderu0105 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema - dupa moartea tatalui am facut succesiunea (eu, fratele si mama - sotia defunctului) in ... (vezi toată discuția)