avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent, avans ptr cumparare locuinta!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent, avans ptr cumparare locuinta!!!

O mica mare problema, cumpararea unei locuinte.
Am vandut un apartament in ideea de a-mi cumpara altul mai spatios.
Am facut la notariat cu cumparatorul un antecontract de vanzare cumparare ocazie cu care am primit un avans (1000euro) restul de bani se achita de catre cumparator cu credit de la o anumita banca.
Intrucat banca nu prea isi da interesul in a urgenta terminarea actelor si incheierea actului final de vanzare cumparare, iar preturile urca din zi in zi foarte mult, am hotarat sa chem cumparatorul la notariat ptr a-i restitui dublul avansului care mi-a fost de catre acesta.
Intrebarea mea este , se poate ca acest cumparator sa refuze sa-i restitui dublul avansului asa cum este el trecut in antecontract, si ce se poate face in aceasta situatie?
Va rog astept un raspuns cat mai urgent deoarece maine,26.03.2007 doresc sa merg la notar ptr a rezolva problema, si as dori sa stiu la ce riscuri si probleme ma expun.(mentionez ca eu personal nu am semnat si nici incheiat nici o intelegere cu banca de la care cumparatorul obtine creditul)
Si inca o mentiune, banca nu accepta ca in contractul final sa fie specificata o clauza din care sa reiasa ca vanzatorul mai are drept de a locui in apartamentul vandut o perioada de 30sau 60 de zile asa cum m-am inteles cu cumparatorul, eu practic ramanand la dispozitia lui, putand fi evacuat din apartament impreuna cu familia imediat din momentul semnarii actelor finale. Este legala aceasta procedura a bancii???
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2007
sosow, utilizator
Cel mai recent răspuns: sosow , utilizator 21:47, 28 Martie 2007
As dori totusi sa stiu , daca impreuna cu cumparatorul , redactam un act aditional, o intelegere intre noi din care sa reiasa ca cumparatorul imi va permite sa mai locuiesc in apartament o perioada de comun acord, ce sanse as avea totusi sa fiu evacuat daca cumparatorul este de rea credinta?
Mentionez ca banca nu este de acord a se face aceasta clauza.
important e ok-ul bancii la vanzare....ea il accepta pe cumparator ca debitor in locul vanzatorului......pe banca o intereseaza doar garantia, ipoteca adica, pe urma n-are nici un drept, cumparatorul poa sa lase cui vrea posesia, adica poa sa va lase sa mai stati in apartament...odata incheiata vanzarea cu acordul bancii, cumparatorul poate dispune cum vrea el de posesie.
Mda, e o situatie cam incurcata, #-o, cumparatorul ma poate evacua cu sau fara acel act redactat intre noi, asta inteleg din ceea ce-mi spuneti.
Totusi , nu ar exista o alta solutie, care sa-mi confere ceva siguranta?
ati transferat proprietatea, ce act sa mai faceti?#-o
adica cumparatorul poa sa va mai lase sa stati, daca va intelegeti. banca nu tre sa stie.

Alte discuții în legătură

Detalii contract "prima casa" starcopit starcopit Buna ziua! Doresc sa achizitionez un apartament prin programul \"Prima casa\". Solicit amabilitatea celor care vor dori sa-mi sugereze un raspuns la cateva ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare Iael Iael Care este modul cel mai sigur de a incheia un antecontract , fara teama ca se poate pierde avansul in eventualitatea ca vanzatorul ar mai fi putut incasa avans ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)