avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA - Contract nou - Venit mai mare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA - Contract nou - Venit mai mare

Buna ziua,

Detin un PFA in domeniul IT si la infiintare am ales varianta norma fixa de venit, insa aceasta norma s-a modificat (s-a triplat) in decembrie 2009 - ianuarie 2010 si era mai convenabil pentru mine sa trec la norma reala de venit. Asa am si facut, si avand un contract de webmaster am declarat ca venit real pentru anul acesta 8000 ron, din care 2000 cheltuieli deductibile, ajungand la 6000 profit. Acum insa s-a ivit ocazia unui nou contract de colaborare, pentru o suma de 1800 Ron/luna, ceea ce depaseste declaratia mea de la inceputul anului.

Evident nu aveam de unde sa stiu la inceputul anului ca dupa 5-6 luni voi avea un contract asa mare, iar acum nu stiu cum ar trebui sa procedez. Trebuie sa depun o alta declaratie de venit motivand cu aparitia acestui nou contract, sau pot sa am cheltuieli deductibile mai mari pentru a ajunge la aceeasi suma care mi se si impoziteaza la momentul actual?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: adina.s , utilizator 00:17, 13 Mai 2010
Deci, la inceputul anului 2010 ati aproximat o cifra de afaceri pe care ati materializat-o in declaratia 220. In cursul anului platiti un impozit aferent acestei cifre de afaceri si la inceputul lui 2011 trebuie sa mergeti la Ad. Financiara sa completati declaratia 200 in care declarati venitul si cheltuielile reale din 2010 conform registrului jurnal de incasari si plati si veti achita diferenta de impozit aferenta noului contract incheiat. Totodata o sa completati si declaratia 220 pt. 2011 in care aproximati un venit net pentru 2011.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
ContSters85576, utilizator
Am inteles. Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - trecere la sistem real codew codew Sunt intreprindere individuala (PFA) la norma de venit M-am inregistrat de curand ca platitor de TVA, deoarece am un contract de prestare de servicii ... (vezi toată discuția)
Registrul jurnal de incasari/plati pfa anairam_unid anairam_unid Buna Ce pot inregistra in RJPI?Toate chitantele si BF ?Exista procent de deductibilitate limita ca la un SRL?Ce declaratii trebuiesc depuse pana ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)