avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua apartamente....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua apartamente....

Buna ziua .Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana care are un apartament dobandit ca urmare a unei mosteniri si un altul prin donatie(adevaratul proprietar pastrandu-si dreptul de a locui pe toata perioada vietii-donatie cu drept de habitatie) poate fi considerat ca avand doua proprietati??????Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: lia19. , utilizator 15:30, 18 Mai 2010
donatia de care faceti vorbire este un contract afectat de modalitati, in speta dreptul de abitatie. din punct de vedere legal sinteti proprietara imobilului donat, chiar daca este afectata de modalitati.
Cred ca am comis o eroare.Am un exemplar din contractul de donatie.Spuneam ca notarul a oprit la cabinet vechiul contract de vanzare-cumparare care a fost incheiat in anii 1970..,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi cumparatori gabitza_166 gabitza_166 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Am doua fiice carora le-am vandut apartamentul prin contract de vanzare-cumparare, inca de cand ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)
Renuntare "conventie de constituire a unui drept de habitatie viagera" valy_ungur valy_ungur [b]Buna ziua, In urma cu aproximativ patru luni am incheiat un contract cu o persoana : CONVENTIE DE CONSTITUIRE A UNUI DREPT DE HABITATIE VIAGERA ... (vezi toată discuția)