Avand in vedere urmatoarea situatie:
1. Casa viitorului meu sot este mostenire din partea bunicilor sai.
2. Anul acesta pentru renovare si imbunatatiri am investit doar eu o suma consistenta de bani, fara a avea acte doveditoare (cam 10% din valoarea actuala casei).
3. Urmeaza sa ne casatorim in vara asta, dar casa pe care tocmai am renovat-o va fi vanduta foarte curand (inainte de casatorie), cu intentia de a cumpara o casa mai mare.
4. Datorita faptul ca aceasta casa este mostenirea sa, atat vanzarea apartamentului actual cat si cumpararea celui nou va fi facuta pe numele lui.
5. Mentionez ca viitorul meu sot a mai fost casatorit si are un copil din prima casatorie.
As dori sa stiu urmatoarele:
- ce drepturi imi revin mie avand in vedere ca apartamentul nou va fi achizitionat atat inainte de casatorie, cat si pe numele lui. Voi avea vreun drept la casa noua in cazul in care va pati el ceva sau ne vom desparti, sau revine totul fiicei sale din prima casatorie?
- Pe de alta parte, in cazul in care el va pati ceva, iar fiica lui va dori sa ma dea afara din casa, ce voi putea face eu pentru a-mi recupera sumele investite in locuinta veche si cea noua pentru renovari, imbunatatiri etc...
-
Cum ar trebui facute lucrurile in asa fel incat situatia sa fie clara de la inceput?? Am omis sa va spun ca si eu am un copil si vreau ca situatia sa ramana clara pentru amandoi copiii (atat al meu cat si al lui).
am mai rumegat....
si concluzia e cam nasoala, desi am incercat:(..ma tem ca dvs. nu aveti nici un drept asupra apartamentului sau asupra banilor obtinuti din vanzare. puteti avea, pt sumele cheltuite, doar un drept de creanta asupra patrimoniului lui, daca nu au trecut 3 ani de la renovare. chiar daca se scrie in act ca, de ex., gigel, casatorit cu gigica, cumpara urmatorul bun, tot e irelevant. daca in act sunteti trecuti cu parti clare, or sa aveti probleme la notar si la carte funciara daca va trece si pe dvs.. la cartea funciara dvs. nu sunteti proprietar.
Mi-e nu-mi este frica de el. Pate va surprinde sa auziti asa ceva. Stim fiecare ce a investit. Suna cam ciudat, dar credem unul in celalalt.....Problema mea este cu fiica lui care cu prima ocazie ar fi foarte fericita sa ma vada in strada. Eu vad putin in viitor si vreau sa ma asigur ca nu voi ajunge in strada undela la batranete. Si in al doilea rand, asa cum va spuneam si mai devreme, eu vreau sa stiu ambii copii asigurati (chiar si fata), dar amandoi in mod egal. Nu vreau sa ajung in instanta, nici eu, dar nici cei doi copii.
Pentru asta v-am intrebat ce este de facut din capul locului.
stiu ca perspectiva....aruncarii in strada este foarte suparatoare, dar nu este echitabil, in fond si la urma urmei, ca cel care contribuie cu mult mai putin sa aiba drept egal. ma tem ca nu se poate pune problema ca ambii copii sa fie asigurati in mod egal, asa cum ati dori:(. in caz de divort, sotul care a contribuit cel mai mult ia imobilul, eventual cu plata unei sulte catre celalalt sot. in caz de moarte, nu se mai pune nici macar problema vreunei sulte, doar a partii de 1/4 care va revine in calitate de sotie supravietuitoare.
acum poate lucrurile merg foarte bine, dar multe relatii se deterioreaza, sper sa nu fie si cazul dvs. dar asa se intampla:(
si atunci sotul nu va mai fi asa binevoitor in a recunoaste contributia dvs.... o solutie ar fi sa va restituie banii investiti in imbunatatiri, bani pe care sa ii puneti deoparte, la vreo banca, sa faca pui si sa aveti macar niste fonduri de rezerva in caz de ceva rau. iar in timpul casatoriei, daca dvs. mai faceti vreo investitie, sa pastrati dovezile.