avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dilema: am fost numit ca martor, dar nu am fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dilema: am fost numit ca martor, dar nu am fost prezent. primesc amenda daca sunt citat si nu ma prezint?

un prieten m-a pus martor la un accident la care nu am participat normal eu am aflat mai tarziu. deocamdata nu am primit nimic acasa,dar in momentul in care primesc citatia ,o iau si nu ma prezint la proces se poate sa primesc amenda?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:36, 20 Mai 2010
In primul rand trebuie sa va prezentati in instanta pentru a nu fi amendat sau adus cu mandat de aducere si apoi sa declarati adevarul pentru a nu intra sub incidenta prevederilor art.260 c.pen,privind marturia mincinoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor la un dosar penal dointza dointza Buna seara, am fost chemata la politie pentru a semna o declaratie \"martor\" al unui dosar penal , doamna ce investiga cazul scria de zor cand am intrat in ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la proces - martor (furt calificat) luminita24 luminita24 Ce se intampla daca nu ma prezint ca martor la un proces privind furtul calificat(art209 C.p) (vezi toată discuția)
Citatie politie mihail123 mihail123 1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)