avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza auto, in lipsa masinii??
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza auto, in lipsa masinii??

daca unul dintre soti a vandut masina, care era bun comun, cum se mai face expertiza masinii, sa stii care este valoarea ei la partaj?
Cel mai recent răspuns: stefi_gv , utilizator 07:24, 20 Mai 2010
In lipsa bunului dedus expertizei,valoarea acestuia se stabileste in mod ipotetic,avand la baza cataloage,anul fabricatiei,relatarile partilor,alte acte care pivesc respectivul autovehicul
Expertiza bunului (a masinii) poate fi efectuata in vederea stabilirii valorii ei din momentul in care a fost vanduta pe baza de acte si daca exista fotografii, date despre exploatare, uzura kilometri parcursi etc. Atentie ca exista doua tipuri de estimari una se refera la valoarea patrimoniala si una la valoarea de piatza. Apelati la un expert in domeniu de exemplu: rutier-expert.ro
Qubik a scris:

Apelati la un expert in domeniu de exemplu: rutier-expert.ro

Expertiza efectuata de firma mentionata de dvs nu este opozabila in instanta. In acest caz se desemneaza de catre instanta un expert conform procedurii legale.
orice justitiabil este liber sa isi aleaga expertul parte care doreste cu conditia ca acesta sa fie pe lista m.of.
Qubik a scris:

orice justitiabil este liber sa isi aleaga expertul parte care doreste cu conditia ca acesta sa fie pe lista m.of.

Firma rutier-expert srl nu apare pe lista expertilor autorizati de Ministerul Justitiei. Pe aceasta lista apar numai persoane fizice. Daca in cadrul personalului acestei firme exista si experti judiciari autorizati de Ministerul Justitiei totul este O.K.

Alte discuții în legătură

Expertiza auto? AnaAma2015 AnaAma2015 valoarea de circulatie a unui autovehicul se stabileste de expertul tehnic auto? (vezi toată discuția)
Dovada valorii bunurilor furate mirustefi mirustefi Nu stiu cum sa fac dovada valorii bunurilor furate, daca nu mai am facturi pentru ele. Am depus la dosar extrase de pe internet cu preturi, dar mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto cosmmaa cosmmaa La expertiza unui autoturism bun comun,reclamanta a solicitat sa se dea valoarea actuala a masinii si uzura acesteia pe o perioada de 2 ani cat nu sa folosit ... (vezi toată discuția)