avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura storno decembrie 2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura storno decembrie 2009

buna ziua!
an 2009 inchis, depus bilant....tot...inclusiv luna aprilie 2010 toate declaratiile...depuse
administratorul imi aduce o factura storno de la un furnizor emisa in dec.2009.
exista vreo posibilitate s-o inregistrez la luna mai?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:25, 16 Iunie 2010
sunt micro, nu am depus 101, dar tinand cont de sfaturile d-nei Camelia caruia ii multumesc, inregistrez acesta factura la luna mai, din pc de vedere contabil ea devine un document din rulajul anului 2010, trebuie sa umblu la ct 117 acum dupa ce inregistrez factura? daca da , cum ma sfatuiti sa fac, ajutati-ma cu o monografie, anul 2009 am fost pe pierdere, debitul lui 117=11800 lei, valoarea facturii in cauza este de -2200 lei.
Aceasta factura storno se refera la exercitiul financiar 2009, prin urmare, afecteaza rezultatul ex.2009 si implicit contul 117.Refaceti declaratia 394 si in decontul 300 viitor, declarati tva aferent la regularizari.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
...... sa umblu la ct 117 acum dupa ce inregistrez factura? daca da , cum ma sfatuiti sa fac,

deci mai pe inteles..nu ai voie sa afectezi cheltuielile sau veniturile acestui an 2010 cu cheltuieli sau venituri ce apartin anilor precedenti de aceea in loc de contul de cheltuiala sau venit vei folosi contul 117 .Mult BINE !
ok. am inteles ce trebuie sa fac...
multumesc din suflet tuturor celor care mi-au "sarit" in ajutor!
buna ziua!
cu riscul de a va plictisi, revin cu aceasta problema...am facut tot asa cum m-ati sfatuit, dar .....m-am blocat la contul 371, aceasta factura este prinsa in soldul contului 371, daca eu inregistrez %=401; 117=-x si 4426=-y,( pentru a nu afecta anul financiar in curs), din 371 cum o scot? sau monografia nu este buna?

multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Recalculare impozit pe profit 2008? magda2009 magda2009 Buna ziua tuturor! Am o situatie care probabil este intalnita la multe societati comercile in urmatorul sens: in lunile ianuarie si februarie 2009 am ... (vezi toată discuția)
Stornare factura. luciapap luciapap In 18.05.2010 am o factura de consumabile pe care am inreg 6028=401 si 4426=401 Acuma in August seful imi aduce o factura din Mai storno partial la factura ... (vezi toată discuția)
Eroare contabila- omitere factura anul precedent vioop vioop Am o factura de mobilier cu data de 30 noiembrie 2011 care nu a fost inregistrata. Am constatat omiterea ei in luna ianuarie. Cum o inregistrez avand in vedere ... (vezi toată discuția)