avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj

Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în apartament. În timpul divorțului am făcut cerere de ordonanță pentru reintegrare în spațiu care a fost respinsă, pentru că nu au fost probe suficiente. Sigur, partajul este o soluție, dar acesta presupune mulți bani aruncați pe fereastră. Se poate face ceva pentru a scoate pe nemernică de acolo (a și schimbat yala pentru ca tacâmul să fie complet, iar poliția nu intervine în astfel de cazuri), fără să-mi dau toate rezervele financiare pe taxa de timbru? Partaj de bunuri, ceva de genul ăsta, pentru a fi un proces pe rol pentru o nouă ordonanță?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:58, 19 Mai 2010
numai partajul e solutia. ciudat e ca nu se gandeste la copil...:O
Doamnă/d-ră Cora, pe temeiul că eu și copilul care mi-a fost încredințat stăm în chirie, iar ea stă singură în apartamentul proprietate comună. Nu vi se pare logic. În plus, a schimbat și yala, iar eu nu mai am acces la proprietatea mea. Fosta soție are tulburări de comportament grave, iar la tribunal toate minciunile care le spune, fie ele și neprobate, sunt crezute. Ea are tendința maladivă de a face rău, chiar și când e vorba de copil. Eu nu mi-am luat avocat la ordonanță și n-am știut că trebuie să probez relația proastă a mamei cu copilul și nu știam la momentul respectiv că a fost schimbată yala.
Domnișoara/doamna avocat Antoanela. Fosta soție a câștigat ordonanța mințind că eu am acces oricând acolo. Am fost la poliție și i-am rugat să vină să constate. Atât. Să constate și să consemneze fapta. Mi-au spus că nu se poate. Dacă i-am spus ce ziceți dvs. că eu pot face rost de cheie de la copil și să schimb yala, lucrurile se pot complica. Adică ce a făcut ea, fără niciun risc, la mine e cu riscuri. Ea poate scrie acolo că am furat, că am distrus, că acea yală nu mai este proprietate comună că a cumpărat-o numai ea. Frească Dumnezeu. Adică nebuna poate face orice și nimeni nu o poate lua la răspundere, dar eu dacă greșesc ceva vine pedeapsa. Adică acel apartament este bun comun, suntem coproprietari, dar ea este oarecum primul dintre coproprietari pentru că este înăuntru, iar eu și copilul al doilea pentru că sunt afară. Legea zice că așa e bine și normal. Eu cu copilul afară, ea înăuntru.
Eu nu spun ca este normal ca, in calitate de proprietar sa nu va bucurati impreuna cu copilul ce v-a fost incredintat de dreptul dv. de proprietate...Departe de mine asa ceva...
Evacuarea a fost pe ordonanta presedintiala sau pe fond?
Daca a fost pe fond, atunci politia nu va poate ajuta.
Daca a fost pe ordonanta, masura provizorie pana la pronuntarea divortului care, inteleg ca a ramas irevocabil, atunci veti putea solicita sprijinul organelor de politie pentru a solicita sotiei o cheie pentru a putea locui in imobil si dv. cu copilul.
Aratati dispozitivul acestei hotarari pentru a sti cum sa va sfatuim.
Eu nu militez pentru drepturile femeilor ci pentru drepturile celor nedreptatiti.
Nu consider ca un sot are mai multe drepturi decat altul.
Sunt foarte multe necunoscute si daca nu furnizati mai multe informatii, va putem da multe variante din care una, mai multe sau niciuna aplicabila cazului dv.
P.S. Imi pare rau ca ati ajuns in aceasta situatie! ;)
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Corina Capotã, Avocat
Doamnișoara Cora eu am plecat de bunăvoie de acolo pentru că nu mai era posibilă conviețuirea cu fosta soție și pentru că nici copilul n-a putut conviețui cu ea a venit cu mine. Eu am păsăsit domiciliul conjugal cu un an înainte de divorț. Repet, d-ra Cora eu nu am fost evacuat și nici vorbă de violențe și alte cele atâta timp cât ea locuia singură acolo și din când în când cu copilul care nu rezista mai mult de două zile cu mama sa.

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)
Partaj gagione gagione am divortat si am deschis actiune de evacuare pe ordonanta presedentiala impotriva fostei sotii care locuieste in continuare in apartamentul care este ipotecat ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)