avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema Asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema Asigurare auto

Buna ziua. Am si eu o problema. Am vandut o masina acuma 6 luni, am radiat`o in vederea inmatricularii de catre noul propietar, am scos fiscalul, am facut actul de vanzare cumparare , asigurare noua pe numele lui,l-au batut pe el pe carte, mai trebuia doar sa si-o ia in evidenta si sa faca identificarea, etc.....baiatul care a cumparat`o nici pana astazi nu a trecut`o pe numele lui si CULMEA...masina apare ca fiind asigurata pe numele meu si cu numerlee care i le dadusem eu la firma Carpatica. Am sunat la ei si mi`au confirmat ca masina este asigurata din data de 25 02 2010 pana pe 23 08 2010 parca ...si asigurarea este pe numele meu, pe numarul meu si incheiata de brokerul MAC IMPACT Giurgiu....imi poate spune cineva ce trebuie facut ? nu vreau sa am neplaceri.Astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: trafyctz , utilizator 00:40, 22 Mai 2010
Problema este ca eu nu stiu numarul politei deoarece nu este facuta de mine si nici nu am cum sa o aflu, nu am vazut`o niciodata...
am gasit in final firma Carpatica in Rm.Valcea. Am fost la ei, au verificat in baza lor de date si nu apar ca fiind asigurat, au intrat pe site-ul Comisiei de supraveghere a asigurarilor si arata ca asigurarea exista. Mi-au zis sa las treaba asa cum este si in caz ca se intampla ceva sa demonstrez cu actul de vanzare cumparare. Au sunat la Giurgiu, cei de acolo nu au stiut ce sa zica ca cica nu s-au mai ivit de probleme asemanatoare, etc....mi-au cerut numarul politei si nu am de unde sa il stiu, etc....in final au zis sa las treaba asa cum este si in caz de ceva sa arat actele doveditoare ca masina este radiata....ce ma sfatuiti sa fac in continuare ?
Eu zic sa continuati sa va rezolvati problema pt. ca in cazul unui eveniment veti fi chemata ca parte inprocese si alte cauze si pana veti face dovezile respective va trece timp si veti fi pusa pe drumuri. La asigurator(Carpatica) depuneti cererea de returnare a primei de asigurare si depuneti copii dupa actul de vanzare /cumparare si certificatul de radiere. Asiguratorul va trebui sa inregistreze cererea si sa va comunice nr. de inregistrare. apoi indiferent daca dv. va duceti sa ridicati sau nu banii veti fi acoperita. Nr. politei RCA vi-l poate spune tot asiguratorul care spune ca agasit asigurarea in baza de date.
Multumesc frumos. Astazi o sa ma ocup de rezolvarea problemei. Daca or sa apara alte probleme sau nelamuriri o sa postez aici. Multumesc frumos tuturor . Stima
Am fost astazi din nou la Carpatica Asigurari in Rm.Valcea....ceva ciudat se intampla. Cei din Rm.Valcea nu au gasit in baza de date nimic legat de asigurarea mea insa cei de la Sibiu au gasit si nu vror sa imi zica numarul politei. Mi-au spus sa ma uit pe polita de asigurare ca e trecut acolo ( polita nu este la mine ). Am facut o sesizare la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, am fost sunat si au zis ca o imi trimita un raspuns in scris. Am procedat bine ? nu vreau sa fiu dat sau sa dau in judecata, vreau doar sa fie totul legal si fara probleme la nici unul din noi ( eu si firma de asigurari ), nu am pretentia baniilor.

Alte discuții în legătură

Se poate recupera contravaloarea unei polițe rca plătită pentru un auto radiat ulterior plății? OvidiuTom OvidiuTom Buna ziua! Va rog ajutati-ma cu un sfat. Intentionez sa radiez un autocamion pentru care inca nu am cumparator. Vreau sa-l radiez deoarece urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Emitere rca fara ca persoana din polita sa fie prezenta usfuia00 usfuia00 Salut, Am vandut prima mea masina si la incheierea contractului de vanzare cumparare nu am trecut pe certificatul de inmatriculare \\"instrainat catre ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)