avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema Asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema Asigurare auto

Buna ziua. Am si eu o problema. Am vandut o masina acuma 6 luni, am radiat`o in vederea inmatricularii de catre noul propietar, am scos fiscalul, am facut actul de vanzare cumparare , asigurare noua pe numele lui,l-au batut pe el pe carte, mai trebuia doar sa si-o ia in evidenta si sa faca identificarea, etc.....baiatul care a cumparat`o nici pana astazi nu a trecut`o pe numele lui si CULMEA...masina apare ca fiind asigurata pe numele meu si cu numerlee care i le dadusem eu la firma Carpatica. Am sunat la ei si mi`au confirmat ca masina este asigurata din data de 25 02 2010 pana pe 23 08 2010 parca ...si asigurarea este pe numele meu, pe numarul meu si incheiata de brokerul MAC IMPACT Giurgiu....imi poate spune cineva ce trebuie facut ? nu vreau sa am neplaceri.Astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: trafyctz , utilizator 00:40, 22 Mai 2010
Consider ca vanzarea autoturismului nu a fost finalizata prin faptul ca cel care a cumparat masina nu a mers la SCRPCIV (inmatriculari) pentru transcrierea transmiterii dreptului de proprietare si dvs figurati in continuare ca proprietar al masinii.
Daca nu mai puteti lua legatura cu cumparatorul sau acesta refuză să transcrie dreptul de proprietate, singura posibilitate este sa va adresati instantei de judecată competente.
Dacă prin hotărărea judecătorească se constată transferul de proprietate, se poate solicita radierea din evidenţele fiscale.
multumesc pentru raspuns. Am mai verificat astazi inca o data la fisc si nu apar cu acea masina. Deci sa inteleg ca inca o mai am ? cei care s-au ocupat de acte au zis ca din moment ce am completat formularul de radiere in vederea inmatricularii si am scos fiscalul eu nu mai am nici o treaba....
Corect.Este in sarcina contribuabilului sa declare intrarea in posesie a unui bun impozabil, precum si inmatricularea autovehiculului pe baza actului de V/C, plus a certificatului de radiere(pe care probabil l-ati dat)
Asigurarea RCA a fost facuta folosindu-se datele din cea anterioara si a certificatului de inmatriculare vechi (sau copiile acestora).
Unitatea emitenta a asiguratorului, are tot interesul sa ascunda falsul produs prin grosolana neglijenta a intermediarului politei.
Mai aveti si posibilitatea de a face o sesizare aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
nucu$, utilizator
Am facut sesizare , m-au sunat si mi`au zis ca imi trimit un raspuns in scris. Am incercat sa fac rost si de numarul broker-ului care a facut asigurarea dar nu am gasit nimic. Mai mult ca sigur s-au luat dupa datele din certificat deoarece in ziua in care am vandut masina, baiatul care a luat`o si`a facut alta asigurare pe numele lui iar asigurarea veche a ramas la mine si mi`au fost restituiti banii
Nu este bine sa o lasati asa pt ca pot fi complicatii. Certi firmei asiguratoare sa admita cererea de retur de prima si nr. de polita sa vi-l dea tot d-lor din baza CEDAM. Api puteti sa luati sau nu banii returnati din asigurarea platita de cumparator dar sunteti sigura ca nu mai figurati in baza de date a asiguratorului. Iar pt cel care a cumparat masina dv. este problema lui daca o inmatriculeaza sau nu.

Alte discuții în legătură

Se poate recupera contravaloarea unei polițe rca plătită pentru un auto radiat ulterior plății? OvidiuTom OvidiuTom Buna ziua! Va rog ajutati-ma cu un sfat. Intentionez sa radiez un autocamion pentru care inca nu am cumparator. Vreau sa-l radiez deoarece urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Emitere rca fara ca persoana din polita sa fie prezenta usfuia00 usfuia00 Salut, Am vandut prima mea masina si la incheierea contractului de vanzare cumparare nu am trecut pe certificatul de inmatriculare \\"instrainat catre ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)