avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suplimente salariale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suplimente salariale

ce parere aveti de initierea si posibila adoptare a unei hcl privind aprobarea suplimentelor salariale pentru functionarii publici in conditiile actuale . dorim initierea acestei hotarari pentru a nu fi afectati de masurile de reducere care vor veni
Cel mai recent răspuns: secretaruat , utilizator 09:34, 20 Septembrie 2010
Din cate am inteles s-a dat ordin prefectilor ca aceste hotararii ale consiliilor locale sa nu primeasca viza de legalitate si sa fie atacate in instanta .
Intr-adevar, s-a dat ordin de atacare, dar asta este o prostie...Nu poti sa motivezi o actiune in contencios administrativ doar ca "asa a spus premierul", atata vreme cat temeiul legal (recte anexa III la legea 330) este in vigoare, teafar si neabrogat...ar rade si curcile!!! La prefectura noastra ne-au spus ca nu vor ataca nimic pana nu abroga Boc legea, pentru ca nu vor sa se faca de ras in instanta...
melania_ioana a scris:

Din cate am inteles s-a dat ordin prefectilor ca aceste hotararii ale consiliilor locale sa nu primeasca viza de legalitate si sa fie atacate in instanta .
[/quot

Buna seara:)

Astept pareri de la utilizatorii care lucreaza in primarii -in special din judetele MS, CV, BV- cu privire la suplimentele salariale, daca s-a primit de la AJPS notificare privind eliminarea sporului de dispozitiv din salariu. Daca da, ati procedat conf.ordinului comun (deja abrogat) sau...? Va multumesc pt interes.
pt cei care au la cunostinta de adoptarea HCL privind suplimente salariale aparat specialitate primar :
1. s-a acordat supliment secretarului ? daca s-a acordat, la ce functie teritoriala s-a raportat ?
2.aveti la cunostinta despre astfel de HCLatacate in contencios de catre IP?
3.suplimentul este afectat de reducerea cu 25% ?
4.alte aspecte pe care numai practica le poate evidentia!
Multumesc!
S-a acordat si secretarului si prefectura noastra n-a zis nimic (inca). Se poate merge pana la salariul stabilit conform defunctei OG 9/2008 pentru subprefectul judetului (dupa cum stiti, in 2004 secretarul general al prefecturii a devenit subprefect), si anume 3887/4168 RON, in functie de rangul judetului. (o limita de bun simt ar cere totusi sa nu se mearga pe maxim, cand sumele pentru ceilalti functionari nu depasesc 150 RON)
La stabilirea acestei limite s-a avut in vedere prevederea lui 330 si anume ca pentru salariile stabilite in 2010 se iau in calcul cele aflate deja in plata (iar salariul in plata al subprefectului este stabilit conform lui OG 9/2008).
Acum...noi stabilindu-le dupa data de 01 iulie, ne-am facut ca ploua si le-am dat la valoarea initiala...desi fiind drepturi salariale stabilite in baza lui 330, banuiesc ca ar fi trebuie taiate si ele cu 25%:O

Alte discuții în legătură

Suplimente salariale marcus_tm marcus_tm Conform art.11 din Anexa III din Legea 330/2009 se pot acorda suplimente salariale prin HCL.Pentru o localitate din judet ma raportez la salariile de baza a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere privind salarizarea functionarilor din primarii/consilii judetene, in anul 2011 mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Doresc sa supun dezbaterii urmatoarea problema, referitoare la stabilirea salariului in anul 2011, [b]pentru functionarii publici din primarii/consilii ... (vezi toată discuția)
Consilierul primarului ecologistu ecologistu va rog frumos ajutati-ma. nu gasesc nicaeri detalii privind angajarea , destituirea consilierului personal al primarului. tine de consiliu local ? poate ... (vezi toată discuția)