Se poate admite doar actiunea accesorie, in situatia in care capatul de cerere principal este o actiune in constatare iar cel accesoriu indeplinieste conditiile unei actiuni in realizare ?
Daca am capat de cerere principal: actiune in constatarea prescriptiei executarii si accesoriu radierea inscriptiei ipotecare, se poate admite doar cererea accesorie?
(aceasta cerere accesorie este formulata cam asa: "sa dispuneti radierea iinscriptiei ipotecare inscrisa sub nr xxx, la data de..., constatand ca dreptul de a cere executarea silita a creditoarei s-a prescris".)
Uite, ma duc la CF cu o asemenea cerere. Nu am ce pierde..doar o suma modica de 60 lei. Dar cu siguranta o va respinge.
Oricum, depun si actiunea privind radierea ipotecii. La fel, nu am ce pierde! Daca tine direct la CF, renunt la judecata.
Te rog sa intelegi: vorbim despre o ipoteca judiciara (sechestrul penal) dispusa de catre o instanta si nu creata conventional.
sigur ca-i delicata chestiunea...insa impotriva incheierii poti face plangere..si speranta, rational vorbind, e de partea ta:)
poate sunt si alte opinii...
:luck: