avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune cu doua capete de cerere: principala si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune cu doua capete de cerere: principala si accesorie

Se poate admite doar actiunea accesorie, in situatia in care capatul de cerere principal este o actiune in constatare iar cel accesoriu indeplinieste conditiile unei actiuni in realizare ?
Daca am capat de cerere principal: actiune in constatarea prescriptiei executarii si accesoriu radierea inscriptiei ipotecare, se poate admite doar cererea accesorie?
(aceasta cerere accesorie este formulata cam asa: "sa dispuneti radierea iinscriptiei ipotecare inscrisa sub nr xxx, la data de..., constatand ca dreptul de a cere executarea silita a creditoarei s-a prescris".)
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 17:29, 14 Noiembrie 2010
Irina S. a scris:

Cerere de radiere ipoteca direct la CF nu merge pe HJ prin care s-a constatat prescrisa executarea.

de ce...ca in opinia mea echivaleaza cu lipsa/inexistenta creantei notate sau care a justificat notarea:O
Uite, ma duc la CF cu o asemenea cerere. Nu am ce pierde..doar o suma modica de 60 lei. Dar cu siguranta o va respinge.
Oricum, depun si actiunea privind radierea ipotecii. La fel, nu am ce pierde! Daca tine direct la CF, renunt la judecata.

Te rog sa intelegi: vorbim despre o ipoteca judiciara (sechestrul penal) dispusa de catre o instanta si nu creata conventional.
sigur ca-i delicata chestiunea...insa impotriva incheierii poti face plangere..si speranta, rational vorbind, e de partea ta:)
poate sunt si alte opinii...
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru actiune in constatarea prescriptiei drept de a cere executarea silita Irina S. Irina S. Cu cat se va timbra actiunea prin care se cere constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita? (vezi toată discuția)
Cum credeti ca este mai corect? DanyD DanyD Am un titlul executoriu neexecutat in termenul de prescriptie de 3 ani. Dorind sa constat pe cale judecatoreasca faptul ca a intervenit prescriptia dreptului ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sanctiune? Irina S. Irina S. In situatia in care reclamantul - justitiabil fara aparator - introduce o actiune apoi, pana la primul termen o precizeaza..apoi pe la al 5-lea termen iar o ... (vezi toată discuția)