Buna ziua,
as avea nevoie de niste sfaturi in situatia urmatoare:
-am divortat de sotie, am terminat partajul, sotia a ramas cu apartamentul urmand sa imi plateasca 50% din valoarea acestuia, sulta.
-in prezent inca locuim in acelasi apartament impreuna cu fata noastra, au trecut deja 2 ani de la pronuntarea hotararii definitive.
-fosta sotie nu are nici o posibilitate de a plati sulta si nici nu doreste sa vanda apartamentul
As vrea sa stiu ce cale am de urmat in asa fel incat sa nu treaca termenul de prescriptie si sa pierd dreptul de creanta.
Problema pe care o am este ca nu doresc sa solicit executor judecatoresc si sa imi recuperez sulta, nu doresc nici eu vanzarea apartamentului intrucat doresc sa ramanem in situatia actuala sa locuim impreuna cu copilul, dar nu vreau sa pierd sulta prin expirarea termenului de prescriptie.
As putea sa o chem in judecata si sa cadem de acord asupra unei plati eventual esalonate pe o perioada? sau sa cadem de acord sa imi plateasca sulta prin cedarea a 50% din apartament si sa devenim co proprietari? sau sa cer instantei sa imi acorde mie apartamentul si sa platesc eu sulta?etc.
orice solutie care ar face sa nu pierd sulta in conditiile date este binevenita.
nu va suparati pe mine, vreau sa mai intreb o data, deci daca imi face o plata, inseamna ca termenul de prescriptie nu mai curge si incepe un altul de 3 ani? Dar daca o chem in judecata si cer si dobanda la sulta pe care trebuie sa o plateasca, va incepe un alt termen de 3 ani? Pna la urma as mai castiga 3 ani, copilul ar mai creste. As avea inca o idee: dar daca donez copilului aceasta sulta ce efecte are? se pierde sulta sau copilul o poate avea oricand?
Va multumesc foarte mult