avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cainii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cainii

Buna ziua,
Se poate ca adiministratora blocului sa-i oblige pe detinatorii de animale sa plateasca lunar o taxa de 5 lei? este legal? Si....mai este legal ca aceiasi administratora sa ne oblige sa platim lunar cate 100 lei pe cei care avem boxe la subsolul blocului? Mentionez ca suntem asociatie de proprietari si ca nu a venit nimeni sa ne intrebe dc suntem de acord sau nu
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 17:28, 30 Mai 2010
Dobanzile de la fonduri nu se restituie proprietarilor, ci se constituie in contributie la fondul de reparatii sau alte fonduri speciale, mai simplu spus se baga in aceste fonduri.
Acest lucru se stipuleaza in statutul asociatiei, unde se insiruie sursele fondului de reparatii sau ale altor fonduri menite sa fie folosite pentru lucrari de intretinere si reparatii ale condominiului.
cllarrissa a scris:

Se poate ca adiministratora blocului sa-i oblige pe detinatorii de animale sa plateasca lunar o taxa de 5 lei? este legal? Si....mai este legal ca aceiasi administratora sa ne oblige sa platim lunar cate 100 lei pe cei care avem boxe la subsolul blocului? Mentionez ca suntem asociatie de proprietari si ca nu a venit nimeni sa ne intrebe dc suntem de acord sau nu

Administratorul poate sa afisefe pe lista obligatia sa platiti 5 lei pe luna pentru ca detineti un caine in bloc daca asa a stabilit adunarea generala si/sau cei alesi de dumneavoastra in comitetul executiv.
Administratorul iar poate afisa pe lista suma de plata a chiriei pentru acele boxe (pe care nu sunteti proprietari) daca asa au stabilit proprietarii prin hotarare a adunarii generale si/sau decizie a comitetului conform legii 230/2007.
Nu trebuie sa vina cineva la dumneavoastra sa va intrebe daca sunteti de acord sau nu. Trebuie sa participati la adunarile generale si/sau la sedintele de comitet si sa hotarati impreuna cu ceilalti proprietari asupra taxei pentru caini si a pretului chiriei pentru boxe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
Adriantot, moderator
Buna seara Cllarissa,cum sa ceara 5 lei pentru catei si [ pisicute ]banuiesc ? ce Dumnezeu se plimba singuri cu LIFTUL????nu mai stiu pe ce sa incaseze bani??Cum justifica suma ceruta [ mica totusi ] dar nu conteaza cit ci de ce ??:-/ nu mai inteleg nimic de la oamenii astia.
ynocentta a scris:

RaDracones a scris:

E mai putin important ce zice ca face cu banii.intrebarea e DE CE si mai ales IN BAZA A CE?


Intr-o asociatie de proprietari, este foarte important ce se face cu banii

De acord ca este foarte important ce se face cu banii dar propozitia mea suna un pic altfel: "ce zice ca face" ... de la a spune ceva si pana la a face e distanta mare. :D cu alte cuvinte nu e important ce spune (zice) ca face ci ce anume face!

ynocentta a scris:

Banii sunt motivul real ,pentru care majoritatea presedintilor,cenzorilor ,cand apuca un mandat,isi realizeaza "bisericutele ",astfel incat sa poata beneficia de facilitatile functiei,o perioada cat mai indelungata

Nu neg existenta "bisericutelor" sau a intereselor (padure fara uscaturi n-am vazut) am vazut destule in ultima vreme, dar sunt curios care sunt facilitatile functiei de presedinte :hm: ca eu unul nu le-am prea vazut, poate in afara de parul alb obtinut.
Tot la capitolul asta se mai poate face o mentiune... aveti idee cati presedinti de asociatii nu sunt pensionari?! Cati presedinti au habar la ce s-au inhamat? Cati din ei au habar de legislatie? Intrebarile pot continua... dar stiti de ce sunt ei in functie? Pentru ca in general romanul fuge de raspundere !!!

ynocentta a scris:

Ca proprietari in imobil ,de cate ori vi s-au comunicat si restituit dobanzile aferente fondurilor personale (rulment ,reparatii,altele),detinute in conturi bancare cu titular asociatia de proprietari?


:foottap:
1. Prin definitie fondul de rulment este rulat pentru a acoperii diferenta de timp dintre plata facturilor catre furnizor si incasarea listelor de plata, de unde dobanda???
2. Cel putin teoretic fondul de reparatii se strange si se foloseste in acelasi an, slabe sperante la dobanzi.

3. Si-acum cireasa de pe tort :D
Caz practic si real:
La 2600 lei depusi in cont timp de o luna asociatia a incasat o dobanda de... 0,19 lei!!! SERIOS, nu e gluma, ati vazut bine, 19 bani.
Tot real... intrebare: comisioanele bancare le-ati uitat?!

Lasand la o parte intepaturile si agresivitatea trebuie lamurit un lucru, parerea mea :D...
Cetatenii acestei tarisoare, cititori sau nu ai acestui forum trebuie invatati si facuti sa inteleaga ca au niste drepturi si mai ales cum sa-si ceara aceste drepturi.
Agresivitatea, dezbinarea, crearea taberelor, ridicarea baricadelor nu rezolva nimic. Un drept se poate cere civilizat respectand un "lant de proceduri" fara a presupune din start ca cineva sta in spatele biroului asociatiei pentru ca are un interes.
Daca noi, aici, nu aplicam moderatia inseamna ca scriem degeaba.

DA dragi cititori, cand aveti o problema intrebati si cereti raspunsuri celor care va reprezinta, civilizat, si nu numai atat, verificati documentele, verificati legalitatea pentru ca sunt banii dumneavoastra. Daca descoperiti ceva nu stati pe ganduri, nimeni nu are dreptul sa va bage mana in buzunar... dar atentie, pentru a putea verifica trebuie sa si cunoasteti ce verificati si nu acuzati pana nu aveti proba.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
RaDracones, utilizator
@Ra Dracones

mesajul dvs este mai mult decat incitant,dar,pentru a nu contravenii regulamentului forumului ,am sa va raspund prin MP referitor la facilitatile functiei de presedinte.
Daca va referiti la [i]"verificat documente,verificati legalitatea pentru ca sunt banii dvs",veti constata ca majoritatea covarsitoare a utilizatorilor intampina dezinteres si refuz tocmai din partea presedintilor de asociatie si de acea solicita sprijin pe forum

Alte discuții în legătură

Penalizari pentru intarzieri de plata!! eX3nna eX3nna Buna ziua, Incepand din luna iunie 2015, administratora blocului ne-a impus o taxa lunara de 100 lei pt a reface terasa. Aceasta nu era in baza niciunui ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Actiune obligatia de a face asociatie de proprietari niculaucarmen niculaucarmen locuiesc la et. 4 al unui imobil (ultimul etaj) si de-a lungul timpului, datorita ploilor, s-a infiltrat apa prin izolatie si mi-a distrus peretii ... (vezi toată discuția)