avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

urmeaza sa fiu concediat (desfiintare post) si sa primesc 2 salarii compensatorii

pentru cazul meu se este in viguare ccm 2010 pe ramura comert

Art. 76. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin două salarii lunare, în afara drepturilor cuvenite la zi.

salariile sunt medii/unitate sau salariul meu actual?

multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
ciprian_br, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 3 Iunie 2010
din cate cunosc s-a prelungit valabilitatea ccm "comert" cu inca un an .
se retin toate contributiile mai putin cea pentru somaj din salariul avut in luna intreaga inainte de concediere dar nu mai putin de salariul brut avut pentru o luna intreaga .
ctynn a scris:

din cate cunosc s-a prelungit valabilitatea ccm "comert" cu inca un an .
se retin toate contributiile mai putin cea pentru somaj din salariul avut in luna intreaga inainte de concediere dar nu mai putin de salariul brut avut pentru o luna intreaga .

Da. s-a prelungit. Dar CCM nivel ramura comert initial (Nr.589/13 din 19 Noiembrie 2007) incheiat pe un an, adica pana 18 noi. 2008 si prelungit cu un an, adica pana 17 noi. 2009.
Contract colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 (Înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu nr. 42/01/11.02.2010)

a aparut si pe 2010
Daca asa este, atunci este foarte bine.
M-a interesat subiectul pentru altcineva. Sursa mea de informatie era [ link extern ] .
Voi verifica Monitorul Oficial.

Multumesc pentru informatie.

Revin cu prevederea valabila:
Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.

(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare a unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

Deci, veti primi doua salarii lunare, la fel ca si utimul salar primit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
ideea este ca directorul mi`a comunicat verbal ca acele 2 salarii sunt medii/unitate

deci clar este o dezinformare intentionata a lui

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii - ccm ramura comert 2011 clase74 clase74 buna ziua, in contractul de munca pe 2010 la nivel ramura comert era prevazut acordarea a minim 2 salarii compensatorii in afara drepturilor la zi in cazul ... (vezi toată discuția)
Prevederile ccm la nivelulu ramurii comert MITULINA MITULINA Datorita faptului ca am reusit sa obtin un salariu compensator de la firma unde am lucrat, mi-am propus sa anunt si daca pot sa si ajut...cunostintele mele ... (vezi toată discuția)
Exista ccm ramura comert 2011? danuttunad danuttunad Buna seara, Ceea ce am putut gasi a fost,Contract colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi ... (vezi toată discuția)