avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sindrom bipolar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sindrom bipolar

cel care sufera de asa ceva raspunde penal in fata legii?
Multumesc mult pentru ajutor
Daca exista o boala psihica , alterand discernamantul celui care a intrat in conflict cu legea penala, instanta de judecata este obligata a efectua o expertiza, (ori de cate ori are indoiala asupra starii de sanatate mentale).

Totodata, asupra acestor persoana se poate lua, la cerere sau din oficiu, masura de siguranta a obligarii la tratament medical sau cea a internarii medicale, atat in etapa de urmarire penala, cat si in cea a judecatii.
Iresponsabilitatea, insa , exonereaza de raspundere penala , conducand la achitare.
(art 10, litera e din Codul de procedura civila).Sub aspectul repararii prejudiciul efectiv cauzat, tutorele raspunde pentru persoana incapabila , in cazul in care a fost instutita tutela.

Orice persoana care justifica un interes se poate adresa instantei civile in vederea punerii sub interdictie a persoanei incapabile.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Avocat pentru fetita abuzata ce si-a ucis mama adinka adinka exista vreo sansa sa gasesc o fundatie/asociatie/avocat care sa se implice in acest caz? (vezi toată discuția)
Boli psihice ella2010 ella2010 un bolnav psihic[afectiune afectiva bipolara] poate fi tras la raspundere penala ? in cazul de fata a condus cu carnetul suspentat si o masina cu numere ... (vezi toată discuția)