avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE SUPERFICIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE SUPERFICIE

as dori sa aflu daca exista o modalitate legala de stingere sau incetare a dreptului de superficie constand in infiintarea si folosirea unei livezi pe terenul altei persoane(aceasta din urma fiind mostenitoarea proprietarului initial care a consimtit in urma cu10 ani la cultivarea pomilor)?

precizez ca intelegerea a fost verbala si nu s-a prevazut vreun termen.
Nu stiu care este starea procesului dumneavoastra si nu stiu cum de a admis ,insa daca mai sunteti inca in termen de a face o reconventionala atunci faceti-o pe imbogatire fara justa cauza.
va multumesc stimata doamna pt.raspunsuri!as vrea sa va lamuresc:procesul este repus pe rol,in data de 22 0ct.in data de 10oct.s-au audiat martorii(cu toate ca in intimpinare s-a precizat ca la intelegerea dintre mine si proprietar nu a fost nimeni de fata)cum am mai spus eu am acte la notariat semnate de mine si proprietar unde nici vorba de chirie!cum este normal am mai facut inca vreo 3-4 acte,pt.ca aveam nevoie la apa,curent etc.la audierea martorilor a fost audiat si proprietarul terenului,si acesta nu a spus absolut nimic de chirie,doar ca el este asociat cu mine(fapt care nu este nici unde consemnat)!avocatul lui a cerut chirie,motivind lipsa folosintei terenului respectiv.mentionez ca eu nu am putut nici macar sa-mi fac gard intre mine si el deoarece primaria mi-a refuzat cererea,la fel ca si vecinul,adica tatal proprietarului terenului!deci eu nu am putut nici o secunda sa-mi folosesc cladirea din cauza lui si acum trebuie sa platesc chirie!as prefera sa pierd toti banii si sa o demolez decit sa platesc o suma(mai mare ca si valoarea terenului)cuiva care vrea sa se imbogateasca de pe urma mea!ce ma sfatuiti?va multumesc inca o data pt.timpul d.voastra!
poate cineva sa i-mi spuna cit ma avantajeaza daca as invoca imbogatirea fara justa cauza?sau primul pas este de a recuza judecatoarea?!
buna, ideea este ca acea preemtiune care spui ca ar fi inserata in actele tale nu are legatura cred cu tine sau propietarul terenului
Preemtiunea este un drept constituit in temeiul unei legi si nu poate face obiectul unei conventii incheiate intre subiecte de drept civil. Prin preemtiune se intelege acordarea uneii prioritati la dobandirea unor drepturi unei categorii de persoane fizice sau juridice de drept privat dar exclusiv in temeiul legii deci nu inteleg ce legatura are cu actele tale
Se poate transpune acest termen in conventii dintre persoane fizice sau juridice dar nu se numeste preemtiune ci " pact de preferinta" este altceva.
Pana la urma ce natura juridica au actele incheiate cu proprietarul terenului, inteleg ca s-au incheiat numai acorduri de racordare la utilitati?
Ai incheiat un act numit: contract de comodat sau conventie de superficie? Sau citeste pe cate si vezi ce denumire juridica a dat actului notarul respectiv
:((Astea sunt rezultatele dezastruoase ale proceselor rau conduse, fara sprijinul unui avocat specializat.
Instituirea unui drept de superficie impotriva dreptului de proprietate pentru o plantatie este o bizarerie halucinanta .:stunned:
Proprietarul mai are la indemana si alte solutii, insa va trebui sa angajeze un avocat intr-un mediu privat si sa urmeze sfaturile si actiunile promovate de acesta.
Fara toate detaliile (fara trunchierea informatiilor) provenite din acte referitoare la translatia artibutelor drepturilor de proprietate nu se pot decela pe loc antidoturi la problema respectiva.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie dianda dianda Am cumparat un imobil ,constructie si teren, care este grevat cu un drept de superficie in favoarea Enel,asupra unei constructii constand intr-un post ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care ... ionita_emil ionita_emil Buna ziua. Am o problema cu un teren supus legii 10/2001, care nu este proprietatea mea. Pe acest teren exista 2 case, una a mea si una a ... (vezi toată discuția)