avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati asociatia de locatari

Cu respect , va rog sa-mi comunicati , daca asociatia de locatari are dreptul sa perceapa penalitati de intarziere , in conditiile in care , la asociatie platesc fact de gunoi( Prescomul nu percepe penalitati de intarziere) , femeia de servici si administratorul. Multumesc.
Multumesc . In legatura cu aceste penalitati , cf. legii se vor utiliza in scopurile prevazute , dar in conditiile in care ne gospodarim singuri de ani de zile , fara ca asociatia sa se implice , tot se retin ? Mentionez ca din totalul de 14 ap/scara , 8 ap au centrala proprie , deci iese din discutie fact terti ( care percep penalitati ).Am solicitat inf. Biroului Juridic de la Prescom , in legatura cu acestea , nu se percep decat in conditia unui litigiu si n-a fost cazul. Acum s-au facut contracte individuale si cu aceasta unitate.
Este o situatie delicata , recunosc , ca vecini suntem in relatii de amicitie , dar nu vreau ca cele doua situatii sa se anuleze reciproc. Vreau legalitate , de banii mei , dispun doar eu.
Sa raspund tuturor celor care mi-au dat sugestii , am avut un Presedinte , a decedat de curand , cenzori , nu stiu sigur , au plecat in afara tarii , o parte , sedinte , nu retin sa fi fost de 4-5 ani , iar eu , situatia o cunosc solicitand fisa.
Si aceasta situatie este perpetua , de ani de zile., administratorul nu m-a lamurit privind legalitatea acestor penalitati si scopurile pentru care sunt percepute.
Cu respect !
se pare ca niciunul nu ati fost atenti ... este vorba despre ASOCIATIE DE LOCATARI. de aceea primaria nu s-a sinchisit sa se deplaseze la sediul asociatiei, aceasta organizatie neavind statut juridic si nu este ghidata de legea 230/2007 si hg 1588/2007
Da , intr-adevar , asociatie de locatari , nu de proprietari. Acum 2 ani am dorit sa ne departajem , sa avem personalitate juridica , scara noastra , dar n-am finalizat.
Deci , sa inteleg , ca nu sunt ghidata de L 230 ? Va rog sa-mi dati un raspuns concret si la obiect .
Cu respect , multumesc.
Daca sunteti constituiti in asociatie de locatari , activitatea este guvernata de dispozitiile L nr 114/1996 republicata
Cu respect , m-ati bagat in ceata. Sa inteleg , ca toata corespondenta , a fost in van ? Am solicitat un raspuns pertinent la problema in cauza , dar studiind legile enumerate , n-am gasit rezolvarea problemei si nici solutii. Cu respect !

Alte discuții în legătură

Penalizarile din 2007 afisate in 2010 spooky_bobo spooky_bobo asociatia de proprietari a blocului unde locuim nu a afisat niciodata faptul ca se percep penalizari la intretinere ceea ce ne a facut pe noi locatarii sa nu ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)