avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

hotarare judecatoreasca

am avut un contract la un operator de telefonie mobila,s-a reziliat,si acum a ajuns la suma de 3640lei. nu am platit aceasta suma si am primit aks o hotarare judecatoreasca prin care mi se comunica,ca dak nu platesc aceasta suma o sa ma execute silit. intrebarea mea este,dak nu am nimic pe numele meu se poate sa intre la mine in casa prin executare silita? sau se mai poate face ceva k sa nu se mai ajunga aici? va rog,ajutati-ma.
va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
alexandra_2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: biagiorgia , utilizator 11:45, 27 Mai 2010
Ce intelegeti prin afirmatia ca nu aveti nimic pe numele dumneavoastra .
da,este o hotarare judecatoreasca!
nu am casa,nu am masina,nu am conturi in banca pe numele meu. ma refeream k ar fi posibil dak am adresa la apartamentul parintilor mei,sa vina si sa ia bunuri din casa de acea valoare?
Nu au cum sa ia bunuri apartinand altor persoane ( chiar si parinti), ar savarsi infractiunea de furt.
Daca nu aveti nimic pe numele dvs., nu au ce sa execute silit.
Dar, garantati cu veniturile/bunurile dvs. prezente si viitoare, asa ca vor pandi sa dobanditi ceva ( sa va luati o masina, sa va angajati si sa va popreasca salariul etc.).
executarea silita incepe numai in baza unui titlu executoriu, in speta de fata, hotarare judecatoreasca, care trebuie investita cu formula executorie, urmeaza sesizarea executorului judecatoresc, cererea de incuviintare catre instanta, ulterior, identificarea de bunuri urmaribile ale debitoarei, adica bunuri mobile, imobile, conturi, loc de munca, etc. se prezuma ca la adresa de domiciliu, chiar daca nu este in proprietatea debitoarei, exista bunuri mobile apartinand acesteia. se poate institui sechestru asupra lor numai daca tertii nu fac dovada ca le apartin lor, deci atentie !
dar, dreptul de a cere executarea silita se prescrie in 3 ani de la data cand a ramas hotararea definitiva, iar daca a inceput executarea, poate interveni perimarea dosarului, ceea ce poate fi aplicabil in cazul dumneavoastra daca nu aveti bunuri.
cel putin puteti declara agentului procedural care va aduce eventualele acte ca destinatarul s-a mutat la o adresa necunoscuta :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc Capatana Ionut Capatana Ionut Buna ziua am si eu o problema:m-am trezit zilele trecute la usa cu o somatie din partea unui cabinet de executor judecatoresc cu o somatie de executare silita ... (vezi toată discuția)
Executare silita-debitor fara bunuri=consecinte? EIMY EIMY In urma cu 5 ani adica in 2006 am scos din banca 10.000 de euro.era un credit de nevoi personale si nu am girat cu nimik,l-am scos numai cu buletinul.pe atunci ... (vezi toată discuția)
Care este procedura in caz de executare silita? ninarici25 ninarici25 Buna ziua! Am un credit la o banca de 4 ani (restructurat de 2 ori pana acum), care este pe numele meu, insa a fost facut pt o ruda care acum nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)