avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CADASTRU SI INTABULARE CU PROBLEMA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CADASTRU SI INTABULARE CU PROBLEMA

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema: bunicul detine o casa prin certificat de mostenitor (casa a fost a parintilor lui: mama buna si tatal vitreg). Mentionez ca bunicul nu a fost ifiat de catre tatal vitreg. Dupa decesul mamei bunicului s-a facut succesiunea si tatal bunicului a dat o declaratie prin care renunta la dreptul lui asupra casei, dupa moarte, declaratie mentionata in certificatul de mostenitor. Problema este ca bunicul a vrut sa-mi treaca casa pe numele meu (prin contract de vanzare-cumparare), dar din cauza acestei declaratii care nu se gaseste nu se poate face cadastrul si intabularea.
Bunicul sustine ca el nu a avut un exemplar al declaratiei, a gasit notarul care a intocmit certificatul de mostenitor, care nu a putut sa-l ajute si l-a trimis la arhivele notariale de stat unde tot nu a gasit declaratia aceea.

Ce putem face? Cui ne putem adresa pentru a gasi acea declaratie sau macar pentru o dovada ca acea declaratie exista?

Mai este alta posibilitate de trecere a casei pe numele meu care sa nu fie prin vanzare-cumparare si care sa nu necesite cadastru si intabulare?


Va multumesc mult si sper sa fi inteles doleanta mea.
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 00:16, 8 Iunie 2007
Tocmai am aflat, dintr-o adresa depusa la Uniunea cadastrala, prin care solicitam situatia dosarului nostru, cum ca avem cadastrul, intabularea si incheierea facute inca din anul 2005.
Ciudat, nu?
Ne-am decis sa mergem la un notar sa vedem daca putem face vanzarea-cumpararea imobilului pe baza datelor din cadrul adresei raspuns prin care ni s-a comunicat ca avem cadastrul si intabularea facute.

Deci fara probleme.:-/
Daca sunt facute , ar trebui sa le si aveti. Deci, incercati sa si intrati in posesia lor.
Va trebuie extras de carte funciara pentru autentificare.
Pai si acest extras nu poate fi obtinut de catre notarul care ne va ajuta la incheierea contractului de vanzare - cumparare?
Am inteles ca are termen scurt de valabilitate.
Cat despre cadastru, nu il avem; asta din cauza ca inginera de cadastru ne-a dus cu vorba ca nu a putut face cadastrul si intabularea din cauza acelei declaratii; o cunostinta ne-a indrumat sa facem o adresa scrisa la Uniunea cadastrala pentru a afla situatia exacta a dosarului (care este gata din 2005) - subliniez asta pentru ca nu imi vine sa cred ca am stat atat legati de maini -

Cum am putea intra in posesia schitei de cadatru si a incheierii in conditiile in care am rupt orice legatura cu inginerul de cadastru si nu mai putem da de el?
Extrasul de carte funciara il obtine notarul. Dar tot el o sa va ceara intabularea in original si copie si cadastrul sa l vada. S-ar putea sa va faca si fara daca explicati situatia. Desi cei mai multi nu accepta. Insa, si daca gasiti un notar intelegator, tot veti avea nevoie de aceste acte de-a lungul vremii. Intai cautati lista pe net cu cadastristii autorizati si culegeti informatiile de acolo. E important daca i-ati dat documentele pe baza unui inscris sau nu.Daca nu mai functioneaza in cadrul uniunii sau i s-a retras autorizatia , tot are o adresa sau un nr. de telefon. Daca nu l gasiti nici asa , apelati ori la Uniune ori la Politie. E usor de gasit o persoana activa. Important e sa aiba documentele. Daca nu, urmati calea procedurii pierderii documentelor si cereti duplicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil dobandit prin mostenire. lore60 lore60 Buna seara! Niste sfaturi ,daca se poate. Fratele meu a cumparat o casa + ceva teren de la o persoana care a dobandit-o prin mostenire de la parinti(tatal ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)