avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lipsuri in bugetul asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lipsuri in bugetul asociatiei

buna ziua
supun atentiei dvs urmatoarea situatie in speranta ca,raspunsurile pe care le primesc ma vor ajuta sa iau o decizie corecta:administratorul a fost suspectat ca baga mana in bugetul asociatiei.Presedintele a solicitat o expertiza contabila la o firma de specialitate(contabilitate),care in urma controlului a constatat o suma de aprox 9000ron neacoperita de documente fiscale.In urmatoarea adunare generala,s-a prezenta tconcluzia expertizei urmand a se stabili ce este de facut in continuare.Din pacate administratorul avea prea multi sustinatori,la care s-au adunat si credulii blocului(cei care nu cred in ruptul capului ca adm.poate baga mana in buget)astfel incat in adunarea generala,s-a hotarit neinceperea niciunei actiuni impotriva adm.(cu alte cuvinte:s-o lasam balta).Problema este ca a fost ales un alt presedinte care nu doreste sa lase lucrurile asa .cum ar trebui procedat astfel incat cheltuielile asociatiei sa fie cat mai mici,in sensul ca o actionare in justitie nu stim exact sub ce forma trebuie facuta(civil sau penal) in conditiile in care ad.gen a hotarit sa lasam lucrurile asa cum sunt si sa nu luam nici o masura.
Repet:suma de bani care lipseste nu este acoperita de documente fiscale(chitante,facturi,bonuri de casa)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:29, 26 Mai 2010
Pot fi considerate si acestea documente justificative in conditiile in care s-au facut plati cu aprobarea presedintelui, cu viza si controlul cenzorului... Cenzorul este foarte important in aceste situatii pentru ca el verifica luna de luna in primul rand registrul de casa care contine toate dovezile de incasari si plati. Cenzorul prin semnatura sa autentifica legalitatea operatiunilor. Apoi o suma mare din asemenea maruntisuri, cum spuneti, s-a cheltuit pe parcursul mai multor luni sau ani si putea sa fie sesizata si stopata de cenzor si presedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate ... Mirela42 Mirela42 Bună ziua Aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate de proprietari ai unui bloc de locuinte in sectorul 4 am fost notificati din 2018 de ... (vezi toată discuția)
Delapidare savarsita de administrator bloc-procedura inscrierii privilegiului imobiliar andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care un administrator de bloc a sustras bani din fondurile asociatiei si a realizat un prejudiciu, asociatia de proprietari, prin ... (vezi toată discuția)
Facturi falsificate. am descoperit ca fostul administrator a falsificat ... miriam_h miriam_h Buna ziua Am descoperit ca fostul administrator a falsificat niste facturi. In situatia in care acesta returneaza banii asociatiei, mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)