Valy956 a scris:
Am si eu 2 intrebari ...
1.daca eu nu am semnat decizia de intrare in somaj tehnic ,iar acum sunt in concediu medical,ce efecte ar putea producea situatia aceasta..?
2.daca angajatorul dupa cele 2,3 luni cat se sta in somaj tehnic nu sunt chemat sa-mi reiau activitatea ,care este cadrul legal...?:( care sunt articolele unde pot gasi in codu munci am cautat si nu am gasit stipulat in CM...
Ast un raspuns ....
Multumesc frumos...:(
1. In primul rand ca notiunea de " somaj tehnic" nu exista. Este o formula populara pentru perioada in care angajatorul nu poate asigura continuitatea productiei din lipsa de contracte, materiale ......etc., perioada in care salariatii sunt tinuti la dispozitia angajatorului , cu mentinerea relatiilor de munca, perioada in care CIM este suspendat si salariatul primeste minim 75 % din salariul de incadrare. Nesemnarea deciziei nu are nici un efect. Daca aveti concediul medical trebuie sa il depuneti la sediul societatii si vi se va plati in functie de boala pentru care a fost eliberat.
2. Dupa incetarea perioadei de asa zis " somaj tehnic" veti fi ori chemat sa continuati activitatea ori postul dvs. va fi restructurat si veti beneficia de somaj in functie de ceea ce va decide conducerea societatii. Nici un angajator nu va mentine in aceasta stagnare de productie cu plata a 75% din salariu angajatii pentru o perioada prea mare avand o cheltuiala fara castig nejustificata.
lory_roscatt........ spune:
cat trebuie sa munceasca un angajat la o societate pentru a beneficia de somaj, nu ma refer la cel tehnic. art pentru care ii desfac cim este 65-1
Pentru a putea beneficia de somaj este necerar sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii pentru somaj si CIM sa fi incetat din motive neimputabile salariatului.