HawkXP a scris:
Ieri seara am discutat mai pe larg cu presedintele si l-am lamurit asupra avantajelor contorizarii individuale si dumnealui a fost de acord sa ma sprijine. De altfel si-a declarat apoi dorinta de a-si instala si dumnealui apometre. Din ce am observat, presedintelui ii este oarecum teama de administratora, eu nu am inteles de ce. E drept, administratora apartine unei etnii mai... colorate si este certareata. Poate de aceasta.
In ce priveste citirea apometrelor, stiu ca legea prevede ca acestea pot fi citite de presedinte, administrator sau o firma specializata. Ei bine, eu am vrut sa evit ca administratora sa intre in apartament. Este o persoana pe care probabil, nu ar dori-o nimeni in vizita.
1. daca blocul este organizat ca asociatie de proprietari, presedintele ar trebui sa stie ca administratorul este un simplu angajat al asociatiei prin bunavointa comitetului executiv (al carui presedinte este tot presedintele asociatiei), iar administratorului poate fi demis din functie de comitet. dealtfel, presedintele trebuie sa detina stampila asociatiei de proprietari
2. nu este obligatoriu ca sa fie angajata o firma sau o anumita persoana pentru citirea apometrelor ... este suficient sa-si citeasca fiecare in parte indicatiile acestora si sa se faca o verificare periodica de catre o persoana din comitet la o data anuntata din timp (minim 5 zile, cf legii 230).
3. daca asociatia nu este organizata ca asociatie de proprietari, degeaba veti merge la primarie ... nu prea dau curs solicitarilor in astfel de situatii.