avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului de munca conform art 31 alin 4
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului de munca conform art 31 alin 4

pe data de 06.04.2010 m-am angajat la o societate comerciala, iar in contractul de munca mi s-a prevazut o perioada de proba de 90 zile, avand o funcyie de conducere. in data de 18.05.2010 mi s-a prezentat o notificare conform careia mi se intrerupea contractul de munca in perioada de proba conform art 31 alin 4 din codul muncii, apoi s-a emis o decizie conform careia mi se intrrupea cim in data de 19.05.2010. in toata perioada de proba am fost evaluata prin evaluari scrise, iar conform acestor evaluari se demostra ca sunt competenta pentru acea pozitie. intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. se poate folosi angajatorul de acest articol din codul muncii pt a-mi desface cim-ul fara a prezenta un motiv intemeiat?
2. cu ce ma pot ajuta evaluarile in urma unui proces?
3/ am sanse de castig daca intentez proces?
4. se poate folosi angajatorul de un motiv de genul atitudine nepotrivita?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 17 Martie 2011
Nu se mai face decizie de incetare , codul muncii prevede doar o simpla n otificare de incetare a c.i.m.

Exista in REVISAL art.31 alin.4 ind.1 C.mun.
freeelis a scris:

Daca sunteti in perioada de proba , atunci faceti o simpla notificare de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.4 ind.1 C.mun.

Un Model notificare incetare CIM in perioada de proba il puteti gasi aici:
[ link extern ]
ok, dar in notificare vad ca salariatul tr sa ia si el la cunostinta, eu daca nu mai dau de el cum procedez?
Daca trec perioada de proba in contract si el nu se mai prezinta a doua zi la munca, eu ma pot folosi de acesta notificare sa ii incetez in revisal contractul?II trimit notificarea prin posta cu confirmare de primire.este ok?

[ link extern ]

II puteti trimite notificarea prin scrisoare cu confirmare de primire.

Daca trec perioada de proba in contract si el nu se mai prezinta a doua zi la munca, eu ma pot folosi de acesta notificare sa ii incetez in revisal contractul?

Raspunsul este afirmativ la intrebarea aceasta..
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in perioada de proba oti oti S-a schimbat cumva ceva privind perioada de proba ? Stiam ca in timpul perioadei de proba cim poate inceta doar printr o notificare adresata de catre ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in perioada de proba surdoiu surdoiu Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: - am angajat o persoana cu cim, a venit o zi, dupa care a spus ca ea nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim cf art 34 alin4 codul muncii ct.madalin ct.madalin Buna seara ! In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au bunavointa de a ajuta si de a raspunde intrebarilor noastre , ale utilizatorilor acestui ... (vezi toată discuția)