avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu se poate face nimic?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu se poate face nimic?

Cum este posibil ca , in urma unui control ITM, o firma sa prezinte numai contracte ale unor "angajati" care nu mai lucreaza acolo, fara nici un fel de sanctiune?
Nu se poate verifica ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 29 Mai 2010
Cautati pe internet adresa unor institutii anti-coruptie. Dat fiind ca sunt si bani la mijloc se pot notifica si institutiile de reglementare fiscala. Angajatorii sunt scutiti de niste taxe pentru fiecare angajat (sau contract). In ultima instanta puteti merge si-n intstanta, dar n-am auzit de inspector al muncii demis inca, nici de politist, iar de procurori nu stiu cati chiar au fost dati afara din parchet dupa ce au fost ridicati.

In Romnaia e posbil orice, mai ales daca te bazezi doar pe diligentele autoritatilor publice. Daca doriti rezultate , depuneti dvs. diligentele, sfatul meu si probe mura-in -gura...

Sa nu fiti surprinsa daca chiar le dati un dosar pe mana "mura-n gura" ITM-ului sau Inspectiei Muncii, dovezi, ancheta, tot, si ei tot nu fac nimic, in ciuda legii sub care sunt organizati. E intr-adevar posibil in romanica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
w0lfshad3, utilizator
andsimona a scris:

Inca nu am facut nici un fel de reclematie. Pentru ca nu stim ce ar trebuie facut si cat de departe ar trebui sa mergem, daca sa-l dam in judecata sau nu.
Nu mi se pare normal ca o firma sa se foloseasca de niste contracte care trebuiau inchise inca din aprilie, persoanele care lucreaza acum nu au nici un fel de contract, iar cei care si-au dat demisiile , apar ca si cum inca continua sa lucreze pentru aceasta societate. Si statele de plata cine le semneaza, pentru ca noi nu.




In acest sens, depuneti o sesizare la ITM sau la Inspectia Muncii in care sa relatati ceea ce spuneti aici.
De asemenea, atasati si copii de pe cererile de demisie astfel incat sa se controleze daca s-a depus sau nu deciziile de incetare a raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot demisiona? Mihail horatiu Mihail horatiu Bună ziua .Mă aflu sub control judiciar de 30 zile iar acum s-a mai prelungit acest control judiciar cu încă 60zile ,pot demisiona de la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Angajat 1 ora pe zi dar.. alexandrusamy alexandrusamy Buna ziua. Sunt angajat de 3 ani cu o ora pe zi, dar lucrez 8 - 12 ore si persoana care mi-a facut angajarea este seful meu si a avut abilitatea de a ma ... (vezi toată discuția)
Sesizat itm silviu35 silviu35 AM lucrat 3 zile la un angajator si acesta nu a vrut sa imi primeasca dosarul si nu ma-m dus la munca,apoi dupa 3 zile a venit ITM in control cineva ma turnat ... (vezi toată discuția)