avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi poate lua copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi poate lua copilul?

am un copil de 11 luni cu un barbat casatorit.acesta nu a recunoscut copilul si nu l-a vazut decat de cateva ori pana in prezent, insa acum s -a hotarat sa ceara un test de paternitate pentru a putea recunoaste copilul si ma ameninta ca o sa faca tot posibilul sa mi-l ia, pentru a-l creste impreuna cu sotia lui.are vreo relevanta in fata judecatorului faptul ca el are o situatie materiala foarte buna, iar eu nu am decat alocatia copilului si acea indemnizatie pt familie monoparentala (in total 270 ron, insa beneficiez de ajutorul neconditionat al parintilor mei care ma ajuta din punct de vedere financiar)?pot refuza acest test de paternitate, deoarece eu nu doresc nimic de la acest om?imi poate lua copilul?multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:50, 30 Mai 2010
@angell

El va trebui sa intenteze actiune pt stabilirea unui program de vizita. Veti avea posibilitatea sa depuneti intampinare/cerere reconventionala prin care sa incercati sa va impuneti prezenta la aceste vizite, si sa nu il ia cand si cum doreste.

Pensia alimentara se poate acorda daca il dati dvs. in judecata pt plata acesteia. Va recomand, dupa recunoasterea minorului ( daca o obtine) sa solicitati instantei incredintarea minorului si plata pensiei alimentare.



De principiu, daca pe viitor va veti angaja, sansele sa il ia raman tot zero.
mai am o ultima intrebare.in cazul in care i se acorda un drept la vizita mi se poate impune si prezenta sotiei lui, deoarece ea este interesata ca el sa obtina acest copil, ea neputand avea copii din diverse probleme de sanatate?
sper sa nu fie posibil asa ceva deoarce s-ar crea o situatie destul de neplacuta pentru toti, mai ales pentru copil.
Daca i se admite de catre instanta cererea pt stabilirea unui program de vizita, si obtine posibilitatea de a-l lua pe minor in anumite intervale de timp ( sau in week-end etc.) nu aveti cum sa controlati cu ce persoane se intalneste. Pot fi bunicii, sotia etc.

De impus nu e cazul, nu se poate impune prezenta cuiva ( decat a dvs., sa solicitati vizita in prezenta dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind căsătorită ... Pop_pop Pop_pop Buna ziua!! Dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind căsătorită ,a rezultat o fetiță. La acel moment, eu am aflat că aș fi avut 2 luni de sarcină, ... (vezi toată discuția)
Drepturi/custodie/recunoastere tata copil inca ne-nascut ContSters183675 ContSters183675 Pe scurt, prietena mea este gravida si va tine copilul insa a considerat ca eu nu \"VOI AVEA NICI UN DREPT\" la tot ce se va intampla. Din ce am citit nu ... (vezi toată discuția)