Am cumparat de la o matusa un apartament cu act de vanzare cumparare, iar matusa si-a pastrat dreptul de uzufruct viager asupra imobilului.
Dupa 4 ani eu m-am casatorit iar pentru ca matusei nu ii placea de sotia mea a trebuit sa plecam de la ea cu chirie. In tot acest timp dupa ce am facut actul de vanzare cumparare cat am stat la matusa pana sa ma casatoresc eu am platit toate cheltuielile casei.
Acum matusa a deschis proces pentru a anula acest act de vanzare cumparare.
Intrebare: Acum ce sanse am pentru a nu pierde acest act, avand in vedere ca merg pe la matusa si ii fac piata din cand in cand, eu platesc cheltuielile casei iar ea acum a deschis proces pentru a anula acest act.
Normal, actiunea reclamantei va fi respinsa in acest caz. Aceasta avea dreptul doar la doua actiuni, posesorie sau confesorie in calitate de uzufructuara!
Eu am aflat de acest proces din pura greseala, vineri cand am trecut pe matusa am verificat in cutia postala, si am gasit citatiile, dar nu am apucat sa le citesc decat ieri, pentru ca mi le-a smuls din mana matusa.
Ieri am aflat decizia instantei (cand am reusit sa citesc citatia)
Zice asa:
In temeiul art 242 pct 2 C.procciv suspenda judecata cauzei pentru lipsa partilor. Cu recurs pe toata durata suspendarii.
Inseamna ca matusa nu s-a prezentat la nici un termen, nici avocatul si nici nu a solicitat judecarea in lipsa. E posibil sa se fi razgandit.
Poate cere repunerea pe rol.
Dar si-o fi dat si ea seama ca nu are nici o sansa, sau pur si simplu nu mai vrea sa continue cu procesul.