avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este vechimea luata in calcul ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este vechimea luata in calcul ?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
1. Pentru acordarea sporului de vechime intr-o societate privata, care este vechimea luata in considerare: cea de la actualul loc de munca, unde se acorda acest spor sau toata vechimea de pe cartea de munca, indiferent daca a lucrat in alta societate pe o alta functie?
2. In urma unui control ITM, s-a impus ca masura obligatorie acordarea acestor sporuri de vechime. Ce se intampla daca angajatorul nu le acorda?Ce amenda putem risca?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:06, 2 Iunie 2010
Vechimea în muncă constă în ansamblul perioadelor în care o persoană a prestat muncă în baza unui contract individual de munca.
Pentru vechimea in cadrul aceleiasi firme angajatorul poate acorda un spor de fidelitate care este altceva decat sporul de vechime in munca (nu in aceeasi unitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri la salariul de baza sau includerea in acesta ? ghcar ghcar Articolul de azi \\\"Salariul si alte drepturi garantate fiecarui salariat\\\" aminteste de dreptul la spor de vechime. Am doua intrebari: 1) care este ... (vezi toată discuția)
Baza legala - sporuri ? oanaportar oanaportar Care este baza legala: - pentru sporul de ecran ( sporul de calculator ) ? - pentru sporul de conditii vatamatoare ? Sporul de ecran este un spor de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime Lungoci Anca Lungoci Anca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: Sporul de vechime se acorda sau nu atunci cand esti in concediu de odihna intr-o firma ... (vezi toată discuția)