o femeie in varsta de 83 ani a lasat mostenire, prin testament, toate bunurile, femeii de serviciu, fara ca familia acesteia sa stii. Acest testament a fost intocmit in baza unei adeverinte a unui medic psihologic de pe ambulatoriu. Rudele acesteia pot solicita anularea testamentului in aceste conditii??
testamentul a fost autentificat in anul 2005, in 2009 cand verisoara a solicitat deschiderea succesiuni, a luat la cunostinta despre acest testament. Mostenitoarea testamentara poate invoca exceptia prescrisptiei dreptului la actiune??? de la ce data curge termenul de prescriptie a dreptului de actiune??
Io zic că vă luptaţi cu morile de vînt. Cum veţi dovedi lipsa de discernămînt? Aveţi vreun act care să ateste că bătrîna suferea de vreo boală care i-ar fi suprimat discernămîntul?
Iar dacă veţi invoca nulitatea relativă (adică existenţa unui viciu de consimţămînt), s-a cam prescris.
PS Nicio lege nu impune notarului sa ia avizul unui medic atîta vreme cît nu se îndoieşte de discernămîntul celui care testează.
cunoasteti daca exista un temei legal conform caruia in cazul in care o persoana peste 65 ani vrea sa faca un testament, notarul trebuie sa solicite o expetiza medico-psihologica???
Testament
Josephine_Morrani
Buna ziua,
Situatie: D-na X, prietena de familie, lasa mostenire (prin testament autentic), personei Y un imobil.
D-na X nu are rude rezervatare (parinti, ... (vezi toată discuția)
Mostenire
iulianamaria
Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)