avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua , problema mea este urmatoarea : sunt cetatean roman casatorit cu o cetateanca bulgara in Romania . Momentan amandoi avem acelasi domiciliu in Italia si avem 2 copii. As dori sa divortez in Romania , cineva imi poate explica daca este posibil si ce procedura ar trebui sa urmez . Va multumesc !
Va multumesc pentru mesaj , casatoria a avut loc in Romania in anul 2000 , dupa care am venit in Italia unde s-a nascut primul nostru copil , iar al doilea ar trebui sa se nasca la inceputul lunii iulie acest an ( 2010 ) . Avem amandoi domiciliul in Italia ( casa in proprietatea noastra 50% eu si 50% sotia ) . Eu as dori sa aflu daca m-a pot adresa instantelor romane sau sunt obligat sa m-a adresez celor italiane . Va multumesc !
Nu confundati domiciuliul cu resedinta.In buletinul dvs. unde aveti domiciuliul?
Daca acesta este in Romania, vine si intrebarea urmatoare, ati locuit impreuna o perioada, respectiv pana la plecarea din tara?
Reveniti cu detalii!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Deci resedinta o avem in Italia , eu personal defapt nici nu mai am buletin deoarece am pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate. In Romania impreuna am locuit pe o perioada foarte scurta ospitati la parintii mei . Va multumesc pentru intelegere si astept raspunsul dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord victoria58 victoria58 Fiica mea este casatorita cu un italian si traieste in Italia .Casatoria s-a facut acolo,dar ar dorii divortul aici,ca sa se termine mai repede. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Partaj raluka06 raluka06 locuiesc de 10 ani in Italia si sunt casatorita cu un cetatean roman.Casatoria a avut loc in Romania.Actiunea de divort o voi intenta in Romania insa in ceea ... (vezi toată discuția)
Divort in strainatate Pecik Pecik In cazul unui divort in Italia, as avea nevoie de un articol constitutional, o lege sau ceva asemanator din care sa rezulte ca, in ciuda faptului ca sotii sunt ... (vezi toată discuția)