Buna ziua,
Va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea problema.
Locuiesc intr-un apartament de bloc. Apartamentul de deasupra mea, fiind parasit de cativa ani(proprietarul este plecat in afara tarii), a ajuns intr-o stare de degradare avansata; geamurile sunt sparte(apa de ploaie si zapada patrunzand in apartament), inundatii de nenumarate ori, igrasie provocata de umezeala. Proprietarul in cauza a lasat o cheie unui vecin si am reusit sa vad situatia de acolo; arata exact ca un ghetou; parchetul umflat si mucegait, tevile sparte...
Nu stiu cum ar trebui sa procedez, legal, pentru a-l determina sa repare tot.
Administratorul m-a sfatuit sa fac inainte cateva poze apartamentului, cu un proces verbal semnat si de el si de alti cativa vecini, si sa ma apuc sa-i scot parchetul, sa-i repar geamurile, tevile. Nu stiu daca este chiar ok asa; n-as vrea sa fiu nevoit sa-i pun parchet nou.
Unde sa se inteleaga cu el? In Honolulu? Atata timp cat omul a lasat cheia la un vecin, nu-i normal ca i-a lasat-o pentru asemenea situatii? Si evident ca vecinul cu cheia va fi martor la tot ce se intampla in acel apartament. Sau justitia nu mai ia in considerare martorii? Stitit ceva de chestia asta?
Sa fim seriosi! Pai daca proprietarul plecat va sta inca 15 ani in strainatate, vecinul de jos ce face? Paraseste apartamentul? Pleaca in lume, se imbolnaveste?
Bine ca a lasat cheia, ca altii pleaca si nu lasa nici macar un numar de telefon de contact!