avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

Buna ziua,
Matusa mea a cumparat un ap acum cativa ani de la al 2-lea propietar si in 2007 primul propietar a chemat-o in judecata pt a-si revendica ap. precizez ca primul propietar s-a judecat si cu al 2-lea care a si castigat , acum primul propietar a castigat ap matusii mele care il cumparase de la al 2 -lea propietar, prima data cand a fost vandut ap propietara avea donatie pt fiul e minor si ca sa-l poata vinde s-a trecut pe ea propietara dupa care iar a facut donatie( din cate am inteles, nu stiu f multe detalii) pana acum matusa mea a castigat de fiecare data si acum la sfarsit a castigat primul propietar. ce trebuie sa faca in continuare? nu mi se pare corect!!! va multumesc
Cel mai recent răspuns: lml , utilizator 15:13, 16 Iunie 2010
@iml a scris:

tin sa precizez ca matusa mea a facut cadastru si intabularea cand a cumparat ap

:offtopic:@iml, va rog sa scrieti aici si sa nu mai deschideti alt topic. Va multumesc.
Buna ziua,

Prima propietara a unui apartament a donat fiului ei apartamentul si a doua zi a vandut apartamentul. Dupa 2 ani baiatul a facut procura mamei lui, el fiind minor si iar a vandut apartamentul la alta familie. Prima familie nu locuia acolo, cumparase ap pt cineva din strainatate. A doua familie s-a mutat in apartament . Cand prima familie a aflat a dat in judecata si pe baiat si familia lui si pe a doua familie care s-a mutat in apartament. A castigat procesul cu ambele familii si contractul casei care a fost facut de prima propietara cu baiatul ei si cu ultima propietara care se mutase in ap a fost anulat si au fost evacuati.
Matusa mea a cumparat apartamentul acum 10 ani de la propietara care nu a locuit acolo si a castigat procesul cu cele 2 familii mai sus mentionate. Actele apartamentului erau in regula.
Acum 3 ani matusa mea a fost data in judecata de prima propietara , adica de fiul ei ca acum este major, pe motiv de revendicare imobiliara, dar la proces s-a prezentat numai mama lui. Pe tot parcursul procesului matusa mea a avut castig de cauza si acum pe 18 mai la ultima infatisare a castigat baiatul cu sentinta irevocabila si matusa mea trebuie sa sa evacueze apartamentul. Matusa mea inca nu a primit nimic acasa dar am gasit nr dosarului pe tmb.ro si sentinta. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut, sper sa intelegeti toata aceasta incurcatura. Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Acum matusa mea asteapta sa primeasca acasa motivul . A depus contestatie in anulare. Dar nu intelegem cum a castigat primul propietar care a facut numai matrapazlacuri. A facut donatie, a doua zi a vandut ap. dupa 2 ani a vandut donatia fara sa stie baiatul ei si acum baiatul fiind major a chemat-o pe matusa mea in judecata sa-si revendice casa, cu actul de donatie. este normal ce se intampla?
Are avocat matusa mea, este nou. Primul a decedat.
Va multumesc
rosulescu-lawyers a scris:

Daca hotararea este irvocabila atunci mai puteti formula numai una dintre caile extraordinare de atac - contestatie in anulare sau revizuire insa sunt anumite conditii ce trebuie strict si expres indeplinite. Consultati un avocat in acest sens.

Hotararea irevocabila, adica din cate inteleg eu data in urma recursului, nu se comunica.
In acest caz, matusa urmeaza sa se duce la instanta si sa faca o cerere pentru a i se elibera o copie de pe hotarare.

Buna ziua, va atasez solutionarea: Amână pronunţarea la 25.05.2010. Dec. Admite recursul. Admite cererile de intervenţie accesorie. Modifică în tot sentinţa civilă recurată, în sensul că: Admite acţiunea. Obligă pârâta să lase reclamantului în deplină proprietate şi posesie ap, situat în Bucureşti. Obligă intimata-pârâtă la plata sumei de 1046 lei, cu titlu de chelt. de jud. în fond. Dispune restituirea către recurentul-reclamant a sumei de 6744 lei, reprezentând taxă de timbru şi timbru judiciar achitate în plus la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Respinge cererea intimatei-pârâte de acordare a chelt. de jud. Irevocabilă. R. Niculae-pc

Alte discuții în legătură

Donatie lml lml Buna ziua, inrebarea mea este daca donatia nu este inregistrata la judecatorie , este valabila? donatia a fost facuta in 1994 si inregistrata la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua vreau sa dezbat moștenirea de pe bunica de pe tata(menționez ... dorinarotaru23 dorinarotaru23 Buna ziua vreau sa dezbat moștenirea de pe bunica de pe tata(menționez toti copii bunicii sunt decedați noi fiind nepoti) bunica lea luat la fiecare copil ... (vezi toată discuția)
Coproprietar al unei apartament cocosioanalr cocosioanalr Buna seara, Va rog sa aveti amabilitatea sa ma ajutati cu urm.problema a unei cunostiinte: Deoarece dna a avut multe datorii personale in mare parte cauzate ... (vezi toată discuția)