avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare

Buna ziua tuturor. Am si eu niste nelamuriri in legatura cu un prieten care se afla acum in arestul politiei Focsani. Acesta, in timpul minoritatii, i-a placut sa faca numai fapte penale. Am intrat pe internet la Judecatoria Focsani si i-am gasit dosarele.
Linkurile de mai jos reprezinta dosarele:

[ link extern ] *

[ link extern ] *

[ link extern ] *

Acum rugamintea mea este daca vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva daca are sanse sa scape de inchisoare!!! Sau daca se mai poate face recurs.
Orice raspuns este bine venit. Sau mai bine zis, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Robeert , utilizator 19:45, 21 Aprilie 2012
Bun, dar daca nu va suparati, aveti idee cam cati ani de inchisoare poate sa i se dea conform dosarelor care le-am postat mai sus???

Multumesc.
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa stergeti toate numele pe care le-ati postat. Multumesc.

Deci, presupun ca tot pentru furt este arestat. Faptul ca mai are fapte savarsite in minoritate nu inseamna ca vor fi luate in calcul la recidiva numai ca astea spun ca este un adevarat pericol social.
M-as mira sa scape fara inchisoare de data asta. Mai ales ca este major. Acum, depinde si de circumstantele in care s-a produs furtul.
Indiferent cate infractiuni comite in cursul minoritatii, conform art 38 C.pen nu va intra in stare de recidiva.
Luand in calcul pluralitatea infractionala, insa mai ales minoritatea, mai mult de 2-3 ani nu va primi. Avand in vedere dispozitiile avantajoase pentru minori, cred ca va scapa dupa ce va executa efectiv 1an si 6luni. (doar presupunere*)
Nimeni,fara a cunoaste actele si lucrarile dosarelor,prejudiciile,modul lor de acoperire,alte cicumstante si fapte,nu poate sa "pronosticheze" sanctiunile care vor fi aplicate,acestea tinand si de magistratii implicati in instrumentarea cauzelor.
Nu este arestat pentru furt, ci datorita faptului ca a plecat din tribunal in ziua sedintei respective. Deci nu a mai comis nici un furt. Doamna avocat doar i-a spus " vezi ca daca pleci din tribunal te inghite arestul ". Lui i-a intrat pe o ureche si i-a iesit pe cealalta. Probabil ca i-a fost si frica. Cine mai stie? Ce parere aveti? Oare o scapa de inchisoare?
:((

Alte discuții în legătură

Deducerea unei pedepse alexandra15 alexandra15 Buna seara am sa va explic mai pe larg cazul , daca puteti va rog sa imi dati un sfat Sotul meu cand era minor a primit o condamnare din care a executat o ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o suspendare ? ContSters262966 ContSters262966 am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa kta16 kta16 Buna ziua! Pe 21.03.2012 o cunostinta a primit urmatoarea pedeapsa (postez exact cum am gasit pe site-ul judecatoriei): Solutie: 1.1. Condamnă inculpatul X ... (vezi toată discuția)