Buna Ziua!
Vreau sa intru in somaj iar cei de la firma au spus ca ma ajuta daca pot.
Am fost la itm sa intreb ce acte imi trebuie pentru a inchide cartea de munca si cu ce articol pentru a primi somaj. Initial, cei de la itm au spus ca se poate intra in somaj dar sa sun a 2-a zi sa-mi spuna exact ce acte imi trebuie.
A 2-a zi sun si surpriza imi spune ca pentru a desface c.i.m cu art 65 lit1 trebuie sa-mi iau, dupa ce se termina cic, 20 zile de preaviz . Firma la care am lucrat, cum am spus si mai sus are activitatea suspendata, nu are cum sa-mi dea cele 20 de zile de preaviz pentru ca asta inseamna sa-si reia activitatea .
Daca nu iau zilele de preaviz au spus sa-mi inchid c.i.m cu art 55 lit.b, daca fac asta nu mai primesc somaj.
Intrebarea mea este, sunt OBLIGATA sa-mi iau cele 20 zile de preaviz ??
De trei saptamini ma "plimb" de la itm la firma si mai am cic pina pe 08-06 !
Va multumesc!
Nu este obligatorie si depunerea acelei cererii ..legea prevede expres ca numai actele privind modificare, executarea, suspendare sau incetarea c.i.m. se depun l aiTM, nu si actele care stau la baza emiterii acestor documente.
Multumesc frumos!
Acum am alta problema,azi cind am depus actele doamna inspector a spus ca decizia de concediere e nula pentru ca firma are activitatea suspendata si nu are voie sa emita acte noi!:O
e adevarat ?
Eu ce pot sa fac in acest caz?
Si va rog imi spuneti si mie art de lege unde scrie asa ceva?
Va multumesc!
1. Doamna de la ITM, care refuza primirea documentelor, ar trebui sa va spuna in ce lege scrie asa ceva.
2. Mergeti la seful dansei si insistati sa va primeasca actele.
Revenire din ccc
geo123
O angajata aflata in concediu de crestere copil trebuie sa revina la servici,pe 29.01.2011 copilul implinind 2 ani.
In decembrie 2009 firma la care era ... (vezi toată discuția)