avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut

Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.

Fratele meu a divortat si trebuie sa plateasca sulta pt cota de apartament a fostei sotii. Si imi cere sa-l imprumut cu o parte din bani. As putea sa o fac folosind economiile pentru fiica mea, care trebuie sa mearga anul viitor la facultate. Fratele imi spune ca in 8-10 luni imi poate inapoia banii. Si mai zice sa e dispus sa faca orice fel de acte care sa garanteze ca va restitui imprumutul (inclusiv ca pune pe numele meu o cota din apartament; ceea ce nu ma intereseaza, vreau doar sa stiu ca voi avea banii anul viitor). Se poate face un contract de imprumut care sa

1) garanteze ca imi da banii

2) sa acopere situatia in care, Doamne fereste, i se intampal ceva (are un copil si ma gandesc ca apartamentul ii va reveni lui in o astfel de situatie)

3) sa acopere situatia in care mie mi se intampla ceva (astfel incat familia mea sa recupereze banii) ?

Cum spuneam, zice ca este dspus la orice acte, deci va rog sa ma ajutati cu orice sugestie.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ady2007 , utilizator 20:56, 16 Mai 2007
Va multumesc mult pentru raspuns.

Ati intuit perfet situatia personala (si am convingerea ca asta va ajuta in profesie). Mereu zic ca actionez altfel, dar mereu intervine altceva. El a fost de fel mai slab si famila a cautat mereu sa-l ajutee. Acum a intervenit si nenorocitul asta de divort si partaj urat (apartamentul a fost cumparat de parintii nostri, dar trecut pe numele amandorura; a castigat doar 55%) si au fost situatii in care am crezut ca nu-si mai revine ( a suferit si sufera mult pentru copil; iar ea s-a mutat imediat la "prietenul" de familie). De fapt, inca nu cred ca e OK, desi au trecut ani de la divort...
Asa ca chiar daca gandesc ca e bine ca "fratelui sa nu-i dai peste, invata-l sa pescuiasca", in final aplic tot "sangele apa nu se face" . Sper sa trecem cu bine si peste asta.

Multumesc inca o data.
Va inteleg punctul de vedere si va doresc sa va mearga totul bine. Si dv. si fratelui. ;)
Va multumesc.

Va doresc si eu mult succes in profesie si nunumai! Dupa entuziasmul aratat si abordarea problemei din toate unghiurile, am convingerea ca acest lucru se intampla deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut acordat ilegal! monicaandreea monicaandreea Buna ziua! Suntem 3frati, din care unul minor. Detinem impruna un apartament, lasat mostenire de parinti. Unul din frati, a luat un imprumut de la Idea Bank, ... (vezi toată discuția)
Succesiune Pucheadorel Pucheadorel De comun acord împreună cu mama și frații mei, am stabilit să vindem terenul arabil pe care mama noastră îl are în posesie și fiecare să ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere vs contract v-z - ambele cu clauza de uzufruct viager Moonspell Moonspell Buna ziua, Sunt in impas, va rog o parere avizata. Sunt plecat din tara datorita faptului ca nu mai primeam salariu in conditiile in care aveam rate la ... (vezi toată discuția)