avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... REFUZ PLATA DAUNE CARPATICA PENTRU ACCIDENT USOR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

REFUZ PLATA DAUNE CARPATICA PENTRU ACCIDENT USOR

Buna ziua,
Sunt un asigurat RCA Carpatica care a produs un accident usor, mai bine zis o tamponare in spate a unui autoturism, din vina mea. Sunt asigurat RCA Carpatica s-a incheiat o intelegere amiabila, eu recunoscandu-mi vina. Problema e ca cei de la Carpatica nu vor sa plateasca daunele celui pe care l-am lovit. Motivul este unul ilar si anume sustin ca nu eu l-am lovit, masina mea este un SUV si nu are foarte mari daune in comparatie cu masina pe care am lovit-o.
Va rog sa-mi spune-ti ce este de facut in acest caz?
in ultima vreme, pe toate forumurile auto si (mai nou) legislative, exista plangeri impotriva carpatica. ma intereseaza pentru ca si eu am fost pagubita de aceasta societate. daca ajuta pe cineva, am gasit pe net o organizatie care cauta sa stranga adeziuni pentru suspendarea licentei carpatica. ii gasiti aici: [ link extern ] !
" Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) este autoritatea administrativă autonomă de specialitate, cu personalitate juridică, al cărei scop principal este apărarea drepturilor asiguraților și promovarea stabilității activității de asigurare în România."

De cand am avut si eu o problema cu o dauna auto ( RCA ) am citit cu deosebit interes acest site. Am observat ca mai toate problemele legate de asigurari au ca sfat actionarea in justitie a asiguratorului, ceea ce am facut si eu.
Consider ca si CSA_ul are o mare parte de vina in modul in care" gestioneaza " relatia dintre pagubit si firmele de asigurari. Personal am insistat pe langa CSA timp de aproape 6- 7 luni de zile pentru a mi se face dreptate si pentru a primii explicati in legatra cu modul de rezolvare a unui caz de dauna rca de catre un anumit asigurator. Astfel, am reusit ca de la suma initiala de 20.000 ron, oferita de asiguator ca si despagubire, am ajuns la 30.000 de ron, in mod normal ar fi trebuit sa primesc aceasta suma inca din luna noiembrie 2009.
Procesul meu cu asiguraorul va incepe in ianuarie 2011, asta in cazul in care pana la acea data nu-mi va achita sumele datorate : cheltuieli de judecata, penalizari, cheltuieli de lipsa de folosinta auto, nu este o suma mica.
Dupa ce voi incheia procesul cu asiguratorul, voi actiona in judecata si CSA-ul deoarece drepturile mele de asigurat nu au fost aparate in mod corect. Personal prin plata RCA-aului consider ca am " un contract " cu CSA-ul, iar daca acesta nu-mi apara corect derepturile, consider ca trebuie sanctionat.
Personal consider ca CSA-ul nu trebuie sa aibe doar un rol decorativ, sper ca in justitie sa pot demonstra acest aspect, sper sa obtin sanctionarea CSA-ului si poate lucrurile se vor schimba in bine in ceea ce priveste aceasta institutie.
.....sau poate sunt doar un visator, oricum voi merege pana la capat cu ambii protagonisti.
De acord cu opiniile tale serban33 si te sustin cel putin moral daca altfel nu pot.
Adrian.Tudor a scris:

De acord cu opiniile tale serban33 si te sustin cel putin moral daca altfel nu pot.

:offtopic:
Inca mai cred ca cei care ne-am autoinscaunat consultanti, avem obligatia de a pastra echidistanta, nefiind nici partinitori si nici partasi cu nemultumirile celor care cauta aici o deslusire,un inteles,o cale si nu o razbunare/instigare/descarcare de necaz indreptata asupra unei persoane.(fie ea fizica sau juridica)
Daca @serban33 ar fi citit cu atentie toate literele Art.5 , ar fi vazut ca nu exista nicio atributie a CSA care sa se refere la "apararea drepturilor asiguratilor/pagubitilor" si nici posibilitatea unei interventii.Singura prevedere vaga este la lit.h si se rezuma la "a solicita informatii"!!! Restul este numai supraveghere/administrare de bani si de intereseB-)
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
nucu$, utilizator
" În conformitate cu prevederile legale, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor are ca atribuții, în principal, următoarele:

- în vederea protejării intereselor asiguraţilor şi a potenţialilor asiguraţi, efectuează controale periodice sau inopinate la sediile asigurătorilor, reasigurătorilor şi ale intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări, persoane juridice, face investigaţii detaliate privind condiţiile de desfăşurare a activităţii de către aceştia, între altele prin colectarea de informaţii şi solicitarea de documente privind activitatea lor; " - consider ca poate fi doar un punct de plecare....X-(, avocatul le va gasi si pe celelalte....:sorry:

Calitatea mea este strict cea de pagubit, din aceasta calitate imi exprim si punctul de vedere. Chiar daca am sanse mici, voi incerca sanctionarea CSA_ului pe calea instantei. Nu mi se pare normal ca acesta sa nu fie sanctionat atunci cand nu-si face treaba in mod corespunzator #-o, am toate dovezile pentru a demonstra acest lucru. Cel putin voi inncerca sa fac ceva, ceea ce recomand si altor pagubiti, nu se poate ca cei de la CSA sa se stearga pe maini iar gura sa nu le miroase a usturoi....:((
Am contactat deja un avocat pentru a rezolva aceasta problema, dar din pacate trebuie sa astept mai intai finalizarea procesului cu asiguratorul. Poate ca voi avea castig de cauza, poate ca nu.....dara daca tot am inceput ceva voi incerca si sa finalizez. Nu mai este o problema de bani, este un act de luarea a unei atitudini fata de o nedreptate. Oricum am sa va tin la curent cu demersul meu, numai ca am foarte mult de asteptat, dar nu-i bai B-)

Alte discuții în legătură

Vreau sa infiintez un pfa pentru broker in asigurari Jeremy Jeremy 1. Ce taxe si impozite platesc catre stat daca eu ca titular al PFA-ului dupa cel infiintez, mai lucrez intr-o institutie care plateste contributiile catre ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)