avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... programul de munca in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

programul de munca in perioada de preaviz

exsita reglementari care prevad un program de munca redus in perioada de preaviz a demisiei?????????
Cel mai recent răspuns: marius1234 , utilizator 10:44, 10 Septembrie 2010

Ai dreptate "tana" , este vorba de demisie nu de disponibilizare .
Totusi cred ca programul de lucru se poate conveni astfel sa-i dea salariatului posibilitatea de a-si cauta/gasi un alt loc de munca , in cele 15 zile de preaviz.

Preavizul in cazul demisiei se acorda pentru a-i da angajatorului posibilitatea de a gasi pe altcineva in postul care ramane vacant. Pana la urma are si angajatorul drepturile lui, nu? ;)
si eu am intalnit in practica situatii in care salariatii in perioada de preaviz veneau la job doar 4 ore pe zi ca asa auzisera ei .
cei de la HR au ridicat din umeri si n-au luat nicio masura , mergand pe criteriul ca oricum vor pleca din soc.
si uite asa se creeaza precedent. angajatorul este obligat sa-i acorde toate drepturil e salariale, dar salariatul nu mai e obligat la nimic ca oricum pleca,
codul muncii spune clar ca atributiile ,conditiile de munca raman acelesi pe perioada preavizului, deci 8 ore /zi.

cine vrea 4 ore sa faca aditional la c.i.m.
Care este solutia in situatia in care este vorba de preaviz si concediere colectiva (65 alin.1), daca muncitorul nu vine la munca? Cum il pontez in acest interval?Cum pot dovedi ca nu a venit sa munceasca daca el ma contrazice spunand ca nu i-a fost permis accesul in unitate?
Obligatia de plata a preavizului subzista in acest caz indiferent daca vine sau nu la munca ?
In cazul asta nu are obligatia de a se prezenta la munca.
Doar angajatorul are obligatia de a-i plati aceasta perioada integral. Plus ca tot angajatorul are obligatia de a-i cauta un nou loc de munca sau in cazul in care nu ii gaseste sa il inscrie in cautarea unui loc de munca la oficiul fortei de munca.
in perioada de preaviz are dreptul sa lucreze 4 ore/zi, nicidecum sa absenteze. Daca nu are o justificare ( concediu medical, de exemplu) poate fi pontat nemotivat.

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Reducere post calin andrei calin andrei buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)
Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)