avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... programul de munca in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

programul de munca in perioada de preaviz

exsita reglementari care prevad un program de munca redus in perioada de preaviz a demisiei?????????
Cel mai recent răspuns: marius1234 , utilizator 10:44, 10 Septembrie 2010
superboraq a scris:

se poate reduce timpul de preaviz ( 15 zile ) cu timpul de concediu ne luat in perioada lucrata ... ?

Preavizul nu se reduce cu CO neefectuat ... pe perioada preavizului se poate lua CO , astfel incat perioada de preaviz sa coincida cu perioada de CO .
buna ziua, am primit preaviz de la firma la care lucrez si as dori sa stiu daca am dreptul sa lucrez 4 ore (fapt care l-am auzit ca ar fi legal).preavizul este este in perioada de 15 zile si este sub urmatoarea forma:
"preaviz in conformitate cu art.73 alin.1 din legea nr.53/2003 codul muncii, urmand ca la expirarea termenului de preaviz sa incetati activitatea in cadrul institutiei noastre conform art.65, art.66 coroborat cu art.68 din legea 53/203 privind codul muncii.Mentionam faptul ca in cadrul institutiei nu exista posturi vacante.Pe parcursul termenului de preaviz aveti toate dreturile si obligatiile care decurg din contractul individual de munca, actele aditionale aferente acestuia si prevederile legale aplicabile institutie noastre."
Va multumesc!
Preavizul este de 20 de zile lucratoare si nu de 15 zile .. In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în conditiile stabilite de angajator.
Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
In realabil am facut o cerere pt a lucra 4 ore, verbal, am primit raspuns ca acest lucru nu este posibil.programul de lucru este de 12 ore si incadrarea este ca personalu contractual.Conducerea spune ca acest lucru de diferentiaza de alte categorii.Citez:"aceasta lege nu mai exista".Care ar fi urmatorul lucru care ar trebui sa il fac in cazul in care nu gasesc intelegere?
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
sipiran, utilizator

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Reducere post calin andrei calin andrei buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)
Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)