vreu sa plec de la firma la care lucrez in prezent. i-am anuntat din timp, dar cererea scrisa am depus-o cu intarziere, iar acum nu vor sa ma lase sa plec cand as dori.pot sa imi depun demisia fara preaviz, avand in vedere ca in contractul meu de munca este specificat un program de lucru de luni pana vineri, intre 9-17, iar de lucrat in tot acest timp am lucrat noaptea intre 19-07, de luni pana duminica? dar daca mentionez ca nu eu am semna contractul de munca? (acesta a fost semnat de cineva de la birou in numele meu) Sunt acestea motive intemeiate pt a-mi inainta demisia fara preaviz?
Art. 55. [felurile incetării contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă poate inceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, in cazurile şi in condiţiile limitativ prevăzute de lege.
In dara de 21.11.2007 am intrat in concediu de odihna, iar cand m-am intors la servici angajatorul mi-a zis ca ma da afara deoarece in locul meu venise alta persoana care fusese in concediu de ingrijire a copilului. Pe contractul de munca scrie perioada nedeterminata. Am avut niste discutii cu el si a ramas sa-mi incheie cartea de munca cu Art. nr. 65 pct 1. Obligatia lui e sa ma mai tina inca 20 zile lucratoare de la data preavizului care normal ar fi sa-l faca la data anuntarii adica pe 11 -.12.2007 cand am venit din concediu urmand sa stau cele 20 zile lucratoare la munca. Problema e ca el i-mi face preavizul cu 20 zile lucratoare inainte sa iau eu concediu. Normal, eu nu am fost de acord si a zis ca daca nu-mi convine asa i-mi inceie cartea de munca cu art. 55 lit. c) care nu inteleg ce inseamna sau la ce se refera. Poate cineva sa ma ajute cu ceva explicatii???
Multumesc anticipat!
Desi in CIM scrie 15 zile in cazul demisiei, mi-am anuntat angajatorul in jur de 20-21 iunie ca vreau sa plec cu 14 august. Acum sunt racita moarta si abia am reusit sa stau 1 zi acasa. Am dreptul la concediu medical in perioada de preaviz?
Dar la concediu fara plata? (Deja are om in locul meu)
Reducere post
calin andrei
buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)