in blocul in care locuiesc urmeaza ca o firma sa isi inchirieze un apartament.inchirierea se face printr-o agentie imobiliara.ma intereseaza sa stiu daca e necesar si acordul celorlalti locatari din imobil pentru realizarea acestei inchirieri,iar in cazul in care nu se cere,cum trebuie procedat ?
va multumesc mult!
Pai, numai vecinii, ca de unde nu e, de un'sa dai?
Cat priveste cheltuielile....ce sa va spun? Eu stiu cum se calculeaza intr-o asociatie, altfel, va spuneam de protocol intre proprietari si firma..... Acolo proprietarii trebuie sa negocieze cheltuielile cu firma.
Persoana care refuza exercitarea de catre o alta persoana a unui drept, fara a avea o motivatie temeinica, savarseste un abuz de drept.
Este clasica speta unei persoane care a refuzat sa-si dea acordul pentru functionarea unui magazin plafar la parterul unui bloc.
Instanta de judecata a suplinit acordul respectivei persoane si l-a obligat pe acesta sa plateasca societatii comerciale daune insemnate ce au reprezentat profitul nerealizat de catre societate pe o anumita perioada.
Va sugerez sa recititi, sau poate sa cititi pentru prima data, teoria abuzului de drept.
Se gaseste in orice tratat de drept civil.
Probabil ca persoana in cauza nu a fost asistata de un avocat care sa gaseasca motive suficiente pentru care refuzul ar fi fost intemeiat.
Pana la urma tot in instanta se ajunge.
Dar nu era mai bine daca societatea comerciala s-ar fi informat inainte de a pune persoana in fata faptului implinit si sa-i forteze mana in instanta, considerandu-i refuzul abuz de drept?
Poate se gaseau alte cai de a nu se ajunge la "abuzul de drept"!
Atunci gestul societatii care a navalit peste dreptul proprietarului de a refuza cum poate fi calificat? Asta asa...de dragul dreptului! Chiar sunt interesata sa aflu. In cateva cuvinte, nu va cer o expunere exhaustiva pentru care sunt convinsa ca nu aveti timp si poate nici rabdare.... :)