avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident cu victime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident cu victime

buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni:
1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul medico-legal de la IML? Pana la cate zile mai este valabil?
2.care este procedura? victima il solicita de la IML printr-o cerere scrisa, sau cum?
3. care sunt documentele care trebuie duse la ei? trebuie ca victima sa fie examinata de doctorii de la ei?
4. daca politia nu si-a facut treaba, facem plangere penala impotriva faptuitorului? Dupa cate zile mai e valabila plangere?
va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:09, 12 Iunie 2010
Luati persoana ,asiguarti-i cumva transportul si mergeti la INML ,daca acesta este competent sa efectueze lucrarea,iar aceasta institutie va cere relatiile de la spitalul unde a fost internata,dupa examinarea prealabila a victimei.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala aurelia56 aurelia56 Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier. Are 20 de zile de spitalizare: fractura de femur (tija), fracturi ambele oase mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Medicina legala ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept ... (vezi toată discuția)
Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)