Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat toti in masina, n-am facut 100 de metrii si ne-a oprit politia. Soferul a devenit recalcitrant si nu a vrut sa prezinte actele si a fost "luat pe sus" si dus la sectia de politie. Acolo ne-a pus pe toti sa dam declaratii. Mentionez ca unuia dintre noi, politistul i-a scris declaratia si el nici macar nu a citit-o si, a semnat-o. Soferul a refuzat alcool-testul si analizele medicale. Ieri soferul a venit la mine spunandu-mi sa-mi schimb declaratia si sa declar ca nu stiu daca a baut ceva si ca ne-am intalnit intamplator si l-am rugat sa ne duca acasa. Ce ar trebui sa fac ? ... Pot sa imi schimb declaratia la politie sau doar in instanta? ... Daca o schimb ce se poate intampla? .. Pot patii eu ceva? ...Ce ar fi indicat sa fac? .. Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
Sunteti sigur ?
Daca nu cunoasteti in ce conditii , o declaratie poate fi redactata de catre altcineva , mai bine va abtineti sa faceti acuzatii nefondate .
Aveti dreptate ,stimata doamna.
Dar este greu pentru unele persoane sa nu isi spuna opinia,chiar daca aceasta de cele mai multe ori,este departe de realitate.
"Pacatul "unora,este ca sunt prea"viscerali" si din nefericire, nu numai al lor
La incheierea PV, politistul are de obicei martori asistenti, soferul nu are scuze ca a refuzat recoltarea de probe biologice cand el a fost "recalcitrant" si nu a vrut nici macar sa faca alcool testul.
Spuneti adevarul, nu-l puteti absolvi de vina, fiecare raspunde pentru faptele sale.
Cu un avocat bun, cel mult risca o pedeapsa cu suspendare.